Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 11. 10:17, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Két esztergomi vívó is remekelt a nemzetközi Balassi Kupán - GALÉRIÁVAL

Két esztergomi vívó is remekelt a nemzetközi Balassi Kupán - GALÉRIÁVAL

Negyedik alkalommal rendezte meg a Balassi Kupát a Pézsa Tibor Sportcsarnokban múlt hétvégén a Szent György Vívó Egyesület.

A verseny népszerű a hazai és külföldi vívók körében is, közel 300 versenyző lépett pástra a két nap alatt megrendezett 9 versenyszámban. A tőrözők utánpótlás versenyei válogatók voltak a korosztályok ranglistáira, a felnőtteknél a kardozók idén is örömmel jöttek Esztergomba, ahol egyedi díjakért versenyezhettek. A több mint 40 külföldi vívó legtöbbje komoly ellenfél volt a magyar listavezetőknek, de végül minden aranyérem magyar kézbe került.

A hazai versenyzők legjobbjai szépen helyt álltak a mezőnyben, a fiatalabbaknak pedig nagyszerű rutinszerzési lehetőség volt ez a hétvége. A legjobb nyolc közé két esztergomi vívó is bekerült. Engelbrecht Szonja az újonc leány tőrözők közt végzett a hatodik helyen, a kadet korú Kondor Botár a felnőtt kardozók közt lett ugyancsak hatodik.

A verseny befejeztével máris elkezdődött a következő évi Balassi Kupa szervezése.

Minden vívás után érdeklődő fiatalt szeretettel vár az Esztergom, Imaház utca 10. alatti vívótermébe a Szent György Vívó Egyesület!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT