Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2021. Március 30. 08:08, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Két év próbaidőre bocsátotta a bíróság a robbantással fenyegető lányt

Két év próbaidőre bocsátotta a bíróság a robbantással fenyegető lányt

A lány még 2019-ben telefonon hívta fel barátja apjának esztergomi munkahelyét és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.

A közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult ügyben jogerősen eredményesnek bizonyult a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata azzal a fiatalkorú lánnyal szemben, akit kiskorú barátja vett rá arra, hogy telefonon azt közölje, hogy bomba fog robbanni az esztergomi gyárban.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21. napján telefonon arra törekedett rábírni 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit. A telefonszámot ezt követően a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a férfi a gyermekének üzent. A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körüli időben a gyermekotthonból felhívta a férfi által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve. A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.

A fiatalkorú lány ismeretlen helyen volt, ezért az esztergomi rendőrség vele szemben az eljárást elkülönítette. Az elkülönített ügyben a fiatalkorú lány tartózkodási helyének megállapítása után folytatódhatott a nyomozás.

A fiatalkorú lánnyal szembeni vádemelést megelőzően a közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lány barátjának apját 2020. május 28-án 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ügyészség a vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lányt 2 év próbára bocsátotta, megállapította, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

A bíróság büntetővégzése jogerős.

Illusztráció: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.