Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 03. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Két halálos tűzeset történt péntekről szombatra virradóra

Két halálos tűzeset történt péntekről szombatra virradóra

Péntek éjszaka Vas megyében, szombat reggel Békés megyében történt halálos tűzeset - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.

Mukics Dániel közlése szerint a Vas megyei Horvátzsidányban péntek késő este vonultak ki a tűzoltók egy Kőszegi utcai családi házhoz, amelynek egyik szobájában holttestet találtak. A házban öntöttvas kályhával fűtöttek, annak füstcsöve az illesztéseknél több helyen is eresztett. Feltehetően ez vezetett a tragédiához.

A Békés megyei tűzesetről szombat reggel érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. Dombegyházán, a Mezőfi utcában főzés közben keletkezett tűz egy családi ház konyhájában. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz. Feltehetően az áldozat ruhája gyulladt meg főzés közben és ez vezetett tragédiához. A konyhában más nem gyulladt meg - írta a szóvivő.

A katasztrófavédelem mindkét eset kapcsán tűzvizsgálatot indít - áll a közleményben.

Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.