Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2019. December 11. 11:50, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Két hónapig bírta, majd újra lopott a különösen visszaeső tolvajnő

Két hónapig bírta, majd újra lopott a különösen visszaeső tolvajnő

Két év börtönre ítélhetik Esztergomban ezúttal azt a különösen visszaeső, szlovák tolvajnőt, aki az egyik esztergomi cukrászda raktárából lopott legutóbb.

A nő november 5-én délben egy esztergomi cukrászda raktárhelyiségébe surrant be, majd onnan ellopott egy női táskát, a benne lévő 2390 forint értékű telefontöltővel, 1500 forintos fülhallgatóval, 1200 forint értékű neszeszerrel, valamint a sértett nevére kiállított személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, továbbá a sértett és lánya nevére szóló TAJ-kártyákkal. A vádlott ezt követően távozott, az eltulajdonított tárgyakkal pedig eldobta. A lopás elkövetési értéke 9080 forint, amely nem térült meg - közölte az ügyészség.

A vádlott különös visszaesőként követte el a lopást, mert őt 2016-ban a bíróság lopás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, ebből 2018. október 15-én szabadult feltételes kedvezménnyel, továbbá a bíróság 2017-ben lopás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. szeptember 3-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá a feltételes szabadságát szüntesse meg, és állapítsa meg, hogy az újabb szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.