Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 27. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Felmérés indul Baranya megyében a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról. Az Európai Unió Szociális Alapja által támogatott kutatásban 2000 munkáltatót keresnek fel.

A Baranya Megyei Bíróság 13 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat. Stelzámer Ottó elnökhelyettes szerint az igazságszolgáltatás speciális terület, de itt is vannak olyan munkakörök, ahol tudnak fogyatékkal élőket alkalmazni.

A pécsi Fogd a Kezem Alapítványnál 35 fogyatékkal élő dolgozik. Gyertyaöntéssel foglalkoznak, rokkantnyugdíjuk mellett havi 30-40 ezer forintot tudnak így keresni.

A Speciál Pécs Klaszter azt méri fel, hogy a vállalkozások mennyire nyitottak arra, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztassanak. A kutatást az Európai Unió szociális alapja támogatja.

Az Európai Unió célja, hogy 2020-ig a megváltozott munkaképességűek 75 százaléka el tudjon helyezkedni. Magyarországon ez az arány jelenleg a 20 százalékot sem éri el. A kormány a Széll Kálmán-tervben megfogalmazottak szerint a többi között adókedvezményekkel segítené, hogy a fogyatékkal élők is munkába állhassanak. (rá)

hírTV

Címkék: munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára