Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 11. 08:08, szombat | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Kétszáz embert telepítettek ki gránát miatt Csolnokon

Kétszáz embert telepítettek ki gránát miatt Csolnokon

Mintegy 200 csolnokinak kellett elhagynia otthonát pénteken, miután az egyik ház falában a felújítást végzők lövedéket találtak. A hatóságok lezárták a környéket, majd elszállították a robbanóanyagot tartalmazó eszközt.

Csolnokon egy Petőfi utcai társasházban, magánlakás felújítása közben találtak egy falból kiálló tüzérségi lövedéket - közölte Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje péntek délután az MTI-vel. A rendőrség a munkálatokat felfüggesztette.

Németh-Zsohár Agnieszka azt mondta: az elsődleges információk alapján egy 120 milliméteres aknavető gránát stabilizátorát találták. A hatóságok 100 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket, az aknavetőgránát robbanóanyagot tartalmazó része miatt mintegy 200 embernek kellett elhagynia az otthonát. Az eszköz elszállítását követően visszatérhettek a csolnokiak házaikba.

Rövid időn belül három településre is riasztották pénteken a honvédségi tűzszerészeket, mert vélhetően tüzérségi lövedéket találtak. Németh-Zsohár Agnieszka hozzátette, Csongrád megyében Szentesen a József Attila utcában egy játszótér szélén földmunkák során került elő egy tüzérségi lövedék. A helyszínt a rendőrség lezárta. A Pest megyei Albertirsán egy állampolgár talált feltételezett robbanótestet. Először a színesfémtelepen akarta leadni, de onnan elirányították. A férfi végül a Sallai úton letette a talált tárgyat az út szélére, majd hívta a rendőrséget. A honvédségi tűzszerészek megállapították, hogy a robbanóeszköz egy 75 milliméteres német repeszgránát, amely szállítható állapotban van, ezért a központi gyűjtőhelyen semmisítik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.