Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 17. 07:16, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kétszáz horgász ellenőriztek a rendőrök és a halőrök

Kétszáz horgász ellenőriztek a rendőrök és a halőrök

Közös járőrözésük során kétszáz horgászt ellenőriztek húsvétkor a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének halőrei és a megyei rendőr-főkapitányság egyenruhásai – mondta el a szövetség elnöke.

Zoltai Dániel hozzátette, köszönet illeti a megyei horgásztársadalmat, mert a három Duna-szakaszon végzett járőrözések tapasztalatai alapján szinte kivétel nélkül betartották a korlátozó intézkedéseket. Megértették, hogy a horgászat a jelen helyzetben szigorúan egyéni szabadidős tevékenység lehet, egymástól öt méter távolságot tartva.

A kétnapos ellenőrzésen több figyelmeztetésre és két feljelentésre kerül sor; egy személy engedély nélkül horgászott, egy másiknál pedig egy tiltott halfaj példányát találták. A két járőrcsapat Komárom és Szőny, valamint Esztergom, illetve Süttő és Neszmély környékén tevékenykedett, az utóbbi helyszínen motorcsónakból ellenőrizték a holtágakban horgászókat.

Farkas Gábor, rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány az ellenőrzések után szintén szabálykövetőnek értékelte a horgászok tevékenységét. Kiemelte, hogy a főkapitányság és a megyei horgászszövetség közötti együttműködési megállapodás keretében a jövőben is tartanak közös járőrözéseket, melyek az orvhalászat megakadályozását, a horgászattal kapcsolatos szabályok betartását szolgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.