Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 16. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Ketten meghaltak, sokan megsérültek a felelőtlen autós miatt

Ketten meghaltak, sokan megsérültek a felelőtlen autós miatt

Tömegszerencsétlenség okozása miatt kell felelnie az 52 éves pápai férfinak.

Halálos baleset történt 2021. május 6-án a 834-es számú főúton. Egy pápai férfi járműszerelvénnyel közlekedett Celldömölk felől Pápa irányába. A főút 23-as kilométerszelvényében egy, vele azonos irányba haladó busz előzésébe kezdett.

A járműszerelvénnyel szemben szabályosan közlekedő kocsi vezetője azért, hogy az ütközést elkerülje, járművét balra kormányozta, melynek következtében elvesztette uralmát az autó felett, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött az autóbusszal – közölte a rendőrség.

A kocsi vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen mindketten életüket vesztették. A busz tizenhárom utasa közül három személy súlyos, nyolc személy könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök az 52 éves járművezetőt halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra