Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2015. Január 17. 10:47, szombat | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Kezdődhet a Csalamádé temető felújítása

Kezdődhet a Csalamádé temető felújítása

Péntek délelőtt Romanek Etelka, valamint a Máriaföldy Péter Miklós, az Orion Consulting s.r.o. képviselője aláírták a Csalamádé temető felújításáról szóló szerződést.

A temető felújításának költségeit a „Békességszerzők és Béke” Orosz Föderáció Alapítvány állja, amelynek képviselői tavaly év végén jártak Esztergomban. A képviselőtestület a velük folytatott tárgyalást követően döntött arról, hogy megállapodást köt az orosz fél által ajánlott Orion Consulting s.r.o. céggel, a Csalamádé temető területének gondozására 5 év határozott időtartamra. A szerződés további öt évvel meghosszabbítható.

Az Orion Consulting s.r.o. vállalja a közpark felújítása tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzését, a szükséges engedélyeztetési eljárások lefolytatását. Vállalják a faállomány felújítását, a sétányok mentén a hiányzó fák pótlását, kerítés építését kapukkal, sétáló utak felújítását, új utak építését, mozgáskorlátozottak számára is használható WC elhelyezését kézmosóval és babapelenkázóval, locsolóhálózat kiépítését, közvilágítás kiépítését, az orosz emlékmű és sírok felújítását, átépítését, az I. világháborús magyar emlékmű elforgatását és új méltó emlékmű építését.

A közparkban megépül továbbá az I. világháború után megbékélést szimbolizáló új szobor, ennek költségeit szintén az orosz fél vállalja. Az önkormányzat a megállapodás keretében 2 fő parkgondozót biztosít azzal, hogy bérük megfizetését az Orion Consulting s.r.o. vállalja, az önkormányzat a teljes felújítási és fenntartási költségek közül mindössze a közvilágítási és vízellátási üzemeltetési költségek megfizetését vállalja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.