Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. November 21. 09:13, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Kézjegyek és kép-mások 43 művésztől

Kézjegyek és kép-mások 43 művésztől

Negyvenhárom művész alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban Kézjegyek és kép-mások címmel az esztergomi vár dísztermében. A tárlatot a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület rendezte.

Múlt pénteken nyílt meg a Kézjegyek és kép-mások című kiállítássorozat 3. része az esztergomi Vármúzeumban, ahol 43 művész műveit tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlat vengédeit Horváth Béla, korábbi múzeumigazgató köszöntötte, majd Csiba Zsolt író nyitotta meg a kiállítást. Ezt követően Wernke Bernát költő magyar és német nyelven előadott verse színesítette a megnyitót.

A 43 alkotónak köszönhetően rendkívül érdekes és látványos kiállítást láthatnak az érdeklődők a várban, hiszen különböző művészi látásmódok és felfogások egyszerre jelennek meg a tárlaton. Az alkotások a múzeum nyitvatartási ideje alatt látogatható, a vár dísztermében.

A kiállító művészek:
Balla András, Bangó Miklós, Bánsághi Tibor Vince, Barcsai Tibor, Berei Zoltán, Bondor Zsuzsanna, Bugyács Sándor, Czafrangó Sylvia, Czirok Feren, Dolán György, Farkas Zsuzsanna, Ghyczy György, Gosztola Gábor, Győrffy Sándor, Hagymás István, Hernádi Paula, Horváth Gáborné, Horváth György, Kántor János, Kaposi Endre, Király Bea, Király-Moss Suzanne, Kocsis Ernő, Kovács Beáta, Kőrösi Papp Kálmán, Kulcsár Barbara, Lábik János, Milanovich Ildikó, Nagy János, Nagy László, Németh László, Nyilasi Tibor, Papp Olívia, Pécsi Sándor, Péter László, Rácz Gábor, Ruda Gábor, Selényi Károly István, Schwarz Mária, Szalai Dániel, Végh Éva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT