Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 13. 07:29, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Kézművesek és sportolók is pályázhatnak támogatásra

Kézművesek és sportolók is pályázhatnak támogatásra

A pályázatok kiírói kézműveseknek, alkotóművészeknek szeretnének nagy nyilvánosságot biztosítani, illetve sportszervezetek, vállalkozások sikeres működéséhez anyagi támogatást nyújtani.

Az IPOSZ és a BKIK közös pályázatot írt ki tárgyalkotók számára a Magyar Kézművesség - 2021, valamint A Virág a Magyar Művészetben - Kézműves Szemmel címmel.
A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók - népművészek, kézműves iparművészek; egyéni jelentkezők és alkotóközösségek - maximum 3 olyan alkotással vehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból, kézműves technikával készültek.
Regisztrálni 2021. július 7-éig lehet, az erre szolgáló internetes felület már elérhető a Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) honlapon. Az internettel nem rendelkezők telefonon jelentkezhetnek be az alapítványhoz.
A nevezési határidő július 9.
Az eredményhirdetéssel összekötött díjkiosztó ünnepséget 2021. július 28-án tartják a Duna Palota Dísztermében.
A pályázaton sikeresen szereplő alkotásokból kiállítás nyílik 2021. július 28-án, amely 2021. augusztus 19-ig tekinthető meg a Duna Palotában - közölte az IPOSZ.

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program pályázati kiírására szabadidős sportegyesületek, és sportvállalkozások jelentkezhetnek.

A rendelkezésre álló keretösszeg 350 millió forint, de tervben van az összeg folyamatos növelése. Egy pályázó maximum 7,5 millió forint támogatást tud nyerni, a megítélt összeg a benyújtott programok nagyságától és minőségétől függ. A pályázatok leadási határideje június 30., a támogatási időszak jövő április 30-ig tart, a sportszervezetek addig tudják elszámolni a keretösszeget.

A Hiszek Benned sportprogram következő ütemeként megvalósuló pályázat kapcsán Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára csütörtökön elmondta, mindig örömére szolgál olyan pályázati lehetőséget bemutatni, amely az egészséges, mozgásgazdag életmód népszerűsítését szolgálja.

"Minden korosztály számára fontos a szabadidősport, most olyan szervezetek tudnak pályázni, amelyek a következő időszakban valamilyen rendezvényt szerveznek" - fogalmazott Szabó Tünde. Az államtitkár kiemelte, minél többen sportolnak szabadidős tevékenységként, annál erősebb lesz az utánpótlás-nevelés, hosszú távon pedig annál sikeresebb lesz az élsport is. "Célunk a helyi szinten megvalósuló szabadidősport támogatása, a lakossági igények és sportolási feltételek lehetőségének kihasználása, növelése. Olyan eseményeket, eseménysorozatokat szeretnénk támogatni, amelyek százakhoz, ezrekhez el tudnak jutni, amelyek a helyi lakosság életének részévé teszik a sportot, a mozgásgazdag életmódot" - tette hozzá az államtitkár, aki szerint az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eszköze a sport, ezért fontos, hogy mindenki hozzáférhessen a megfelelő támogatási formákhoz.

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetségének (MSZSZ) elnöke kiemelte, hogy az alegfontosabb, hogy minél többen mozogjanak heti rendszerességgel, vagy akár heti több alkalommal is szakemberek segítségével.
"A cél, hogy fizikai aktivitásra buzdítsák a körülöttük lévőket, ezt pedig támogatással, vagy kedvezménytámogatással tudják megtenni" - utalt a sportvezető arra, hogy szeretnék, ha ingyenes programok is megvalósulnának a támogatásból.
Czene Attila reményét fejezte ki, hogy legalább félmillió aktivitást tudnak majd regisztrálni a programban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT