Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

Nagy sikerrel zárult a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak megrendezett pénzügyi vetélkedő. Közel 600 iskolából majdnem 10 ezer diák, 2423 csapatot alkotva indult az idei tanévben megrendezett versenysorozaton. A májusi döntőbe négy korcsoportból és nyolc régióból 1-1 csapat jutott be, a győztesek pedig miskolci, hajdúszoboszlói, békéscsabai és zalaegerszegi csapatok lettek. Az idei siker alapján pedig nem kérdés, hogy a következő tanévben folytatódik a vetélkedő.

Rendhagyó időszakban került sor az idén a diákok pénzügyi edukációját fókuszba helyező K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre, amelyet 2010 óta minden tanévben megrendeznek. A kivételes helyzet a világjárvánnyal magyarázható, az idei verseny meghirdetésekor ugyanis még nem lehetett tudni, hogy a pandémia hogyan befolyásolja majd a játékkedvet. “A végeredmény szerint a diákok és az őket segítő pedagógusok, szülők nagy meglepetést okoztak, hiszen rekordrészvétellel indult el az idei versenysorozat, amely négy fordulóból állt. A versenyt a K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként még 2010-ben indította el, azóta a program jelentős növekedést ért el, már több mint 71 ezer általános és középiskolás diák vett részt a vetélkedőben.” - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: „Ebben a tanévben összesen 2423 csapat és 9922 diák jelentkezett. A résztvevők száma így 10 százalékos növekedést jelent a járvány előtti vetélkedőkhöz képest és a verseny történetében pedig rekordszámot.” Tavaly ősszel és idén februárban került sor a mostani vetélkedősorozat első és második fordulójára, amelyet a regionális középdöntők követtek. Onnan négy korcsoportból nyolc régióból 1-1 csapat jutott be a május 10-én és 11-én megrendezett döntőbe. “A diákok 3-5 fős csapatokat alkotva ismerkedhettek meg többek között a digitális bankolás fortélyaival, a bankbiztonsággal, valamint a megtakarítások fontosságával” – fogalmazott Horváth Magyary Voljč Nóra.

● Az 3-4. osztályosok korosztályában a miskolci “Bitangok” lettek az első, megelőzve a Balatonalmádiból érkezett “B.coin” és a szegedi “PénzÜgyesek 12” csapatát.
● Az 5-6-osok versenyében a hajdúszoboszlói “Pénznyerők 5” szerezték meg az első helyet, a dogobó második fokára a sóskúti “Okos Tóbiások”, a harmadikra pedig a tapolcai “PÉNZügyesek” állhattak fel.
● A 7-8. osztályban járó fiatalok megmérettetésén a békéscsabai “5 euró” néven szereplő csapat lett a befutó. Ezüstérmes lett a vecsési “Számoló gepárdok”, a bronzot pedig a pécsi “Főmacik” kaphatták meg.
● A 9-11. osztályosok versengéséből a zalaegerszegi „Kahoothackerek” jöttek ki győztesen. Őket a vecsési „Profi Befektetők” és a hajdúböszörményi „Hozamvadászok” követték.

A diákokat felkészítő tanárok közül Szántó Mihályné Éva, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola pedagógusa a 7-8. osztályosok csoportjában induló 5 euro nevű csapatának felkészítő tanára, aki egyébként a legtöbb diákot felkészítő személy különdíját is elnyerte beszélt a győzelemhez vezető útról: „3 éve lettem mesterpedagógus a pénzügyi tudatosság témakörében, és azóta célom a versenyfelkészítés mellett, hogy az iskolánkban szinte minden gyereket bevonjak játékos formában a pénzügyi témakörrel való ismerkedésbe.” Hozzátette: „Ezért is vettünk részt iskolai szinten a versenyen, amit a gyerekek nagyon élveztek. Nagyon hosszú úton jutottunk el a végső győzelemig, hiszen ezek a gyerekek már 5. osztályos koruk óta foglalkoznak pénzügyi ismeretekkel, pénzügyi tudatossággal matematika óra keretében, de a győztes csapat szakköri formában is. Rengeteg közös játék, activity-k, szójátékok, és persze sok tanulás jellemezte útjukat. Ez az év volt, ami megkoronázta ezt a 4 éves munkát” - fogalmazott a békéscsabai pedagógus.

A K&H izgalmas, digitális nyereményekkel készült a győztesek számára: többek között segwayt, mediapadet, pocketbookot, okosórát nyerhettek a gyerekek. A győztes diákokat és csapatokat felkészítő pedagógusok vagy szülők és az iskolák is díjazásban részesültek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:44, péntek | PR

Szerencsejáték az otthon kényelméből

Manapság már rengeteg dolgot megtehetünk anélkül, hogy el kellene hagyni otthonunkat. Az internet olyan lehetőségeket nyitott meg mindenki számára, amiről néhány évtizeddel ezelőtt még álmodni sem mertünk.

2022. Június 27. 14:19, hétfő | PR

A CE-Connector felkészítő szakaszának vége egyben egy ígéretes új fejezet kezdete

A következő 3 évben a hangsúly az üzleti angyalok bevonásán túl az egyetemi innovációs központokkal, az NKFIH HSUP programjával és nagyvállalatok fókuszált innovációs programjaival való együttműködésen lesz.

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.