Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Március 22. 09:33, szerda | PR
Forrás: (x)

Ki lehet koszorúslány az esküvőn?

Ki lehet koszorúslány az esküvőn?

Egy esküvő akkor tökéletes, ha jelen van minden olyan személy, akihez az ifjú pár kötődik. Természetesen a vendégek között a koszorúslányok töltik be a legfontosabb szerepet, hiszen nagyon sok múlik rajtuk az esküvőn.

És mint ilyen fontos szereplők, alaposan át kell gondolni, hogy kiket is kérjél fel rá.

Mondd, te kit választanál?

Gyerekkori kebelbarátnők, nővérek, unokatestvérek...a döntést nem könnyű meghozni. Ennek fő oka, az attól való félelem, hogy valakit kihagysz és megsértesz. De ne felejtsd el, hogy ez mindenekelőtt személyes döntés, és nem szabad hagynod, hogy befolyásoljanak abban, hogy ki lehet a koszorúslány az esküvődön. Egyszerű és bonyolult döntés, bizonyos gondolkodási időt igényel, akárcsak a koszorúslány ruha kiválasztása, de nem bízhatsz mindent a véletlenre. Íme néhány tipp, amelyek megmenthetnek néhány kialvatlan éjszakától és kínos szituációtól.

Válassz koszorúslányt a baráti körödből!

A legjobb, ha olyan személyt választasz, akiben megbízol, és aki örül a „küldetésnek”. Egy személy, aki segít az esküvői előkészületekben, a menyasszonyi ruha kiválasztásában, a leánybúcsú lebonyolításában és aki meghallgat, ha a stressz miatt úgy érzed, hogy kezdesz megőrülni. Ne csak azért válassz ki valakit, hogy a kedvében járj, vagy mert megkért rá a nagyid.

Hány koszorúslányom lehet?

Amennyit csak szeretnél, és még annál is több! A hagyomány szerint gyakorlatilag segítői a menyasszonynak és minden szempontból támogatják az arát a nagy napon. Éppen ezért, ha több kedves barátod van – akár 10 –, és egyikről sem szeretnél lemondani, mindegyiket felkérheted koszorúslánynak. Ez a te esküvőd, te hozod meg a döntéseket, de az esküvő vendégeinek számát is érdemes figyelembe venni. Egy kisebb esküvőhöz elég egy-két koszorúslány, míg egy közepes vagy nagy esküvőhöz minimum négy-öt koszorúslány dukál. Az esküvő végső soron egy projekt, egy „rejtvény”, amit együtt kezdtek el életed párjával. Mint minden projektnek, ennek is vannak bizonyos lépései, amelyeket egyenként kell a helyére tenni.

Fizetség nélküli segítők!

Bizony, a jó koszorúslányok gyakorlatilag „fizetés nélkül” dolgoznak az esküvőn, hiszen ők azok, akik:

- segítenek a ruha kiválasztásában;
- támogatnak lelkileg;
- minden felmerülő problémát megoldanak;
- buli előtt a vendéglőben a bejáratánál lesznek, hogy fogadják a meghívottakat;
- részt vesznek a csokordobásban, erre ösztönözve a többi hajadont is;
- egyforma öltözetüknek köszönhetőn színt és harmóniát visznek az esküvő hangulatába.

Nem számít, milyen közel állnak egymáshoz, tudnod kell, hogy képesek-e legalább egy részét elvállalni ezeknek a feladatoknak. Ha jól döntesz leendő menyasszonyként a koszorúslányok rengeteg terhet levesznek a válladról, amelyet a kölcsönös bizalom és támogatás jellemez majd.

Fotó forrása: freepik.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.