Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Szeptember 06. 07:59, kedd | Helyi
Forrás: mti

Kiállítás a 20. Esztergomi Fotográfiai Biennálé alkotásaiból

Kiállítás a 20. Esztergomi Fotográfiai Biennálé alkotásaiból

A kiállításra érdemesnek tartott képek nagy száma miatt két helyszínen, a Vármúzeumában és a Duna Múzeumban tekinthetők meg péntek délutántól a 20. Esztergomi Fotográfiai Biennáléra érkezett alkotások.

A kiállítás megnyitása után átadták a biennálé Megfoghatatlan című pályázatának díjait. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 500 ezer forintos fődíját Kéri Gáspár kapta, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hasonló összeggel díjazta Hamarits Zsolt munkáját.

A Magyar Fotóművészek Szövetségének díját Pólya Zsombor vehette át, díjazták továbbá Palkó Anna, Seres Géza és Varga Tamás alkotásait. A pályázatra összesen 126 mű érkezett, ebből a két helyszínen 79 alkotást tekinthetnek meg a látogatók október másodikáig.

A kiállítást megnyitó Balla András Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja emlékeztetett arra, hogy az STB csoport tagjaként Sipeki Gyulával és Tamási Péterrel 1976. februárjában határozták el az első biennálé megrendezését, mely az eltelt évtizedekben az ország egyik legrégebben működő, rangos fotográfiai rendezvényévé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.