Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 08. 10:03, csütörtök | Helyi
Forrás: RTVE

Kigyulladt egy melléképület Esztergomban

Kigyulladt egy melléképület Esztergomban

Április 8-án, csütörtökön reggel egy melléképület gyulladt ki Esztergomban. Személyi sérülés nem történt, viszont a tűzeset miatt egy az épületben tartózkodó kutya elpusztult.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy az RTVE-nek elmondta, hogy 6.24-kor érkezett a riasztás, miszerint egy 25-30 négyzetméteres melléképület ég az Árok utcában. A helyszínre az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. Az épületben egy kutya tartózkodott, akinek az életét már nem tudták megmenteni. A tűzoltók a helyszínen áramtalanítást és gázelzárást is végeztek. Az utómunkálatokat 7.29-re fejezték be.

A katasztrófavédelem szóvivője hozzátette, hogy szerdán délután 17.30-kor is érkezett egy riasztás Esztergomból. A tűzoltókat egy kéménytűzhöz riasztották a Kiss Ernő utcába. Az esztergomi hivatásos egység a kéményben izzó lerakódásokat kéziszerszámokkal eltávolította. A vegyes tüzelésű kazánt lekapcsolták, a kéményt pedig letiltották. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az ott lakók elektromos hősugárzóval oldották meg a fűtést.

Fotó: RTVE

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.