Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2012. Szeptember 14. 12:32, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK/fotó: lvp

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

A kihűlés veszélye fenyegette azt a 65 éves dorogi férfit, akire állampolgári bejelentést követően találtak rá csütörtök este Esztergom-kertvárosban a rendőrök. A férfi egy bokor tövében feküdt magatehetetlenül.

A bejelentő az elmúlt napokban többször látta a férfit, azt gondolta róla, hogy hajléktalan, ezért nem zargatta. Kora este ismét elsétált arra és észlelte, hogy a férfi továbbra is ott fekszik. Mivel esett az eső, odament hozzá és észlelte, hogy a férfi nem érzi jól magát, így ekkor hívta az esztergomi rendőrkapitányságot és segítséget kért.

A járőrök gyorsan a helyszínre siettek. Kérdezgették, de a férfi válasz helyett csak azt nyöszörögte: segítsenek! A férfi régóta feküdhetett a bokor alatt, kezei el voltak kékülve, és teljesen átázott. Az idő közben helyszínre érkező mentősök is megvizsgálták. Sérülést nem találtak rajta, de életének megmentése érdekében azonnal kórházba szállították.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét a megváltozott időjárási körülményekre. Nem szükséges téli idő, mínuszok és hó, hogy az utcán élők egészségkárosodást szenvedjenek. A fenti esethez hasonlóan a rendőrség kér mindenkit, tanúsítsanak fokozottabb figyelmet embertársaik iránt.

Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, a rendőrség kéri, hogy hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthassanak a bajba jutottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.