Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2012. Szeptember 14. 12:32, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK/fotó: lvp

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

A kihűlés veszélye fenyegette azt a 65 éves dorogi férfit, akire állampolgári bejelentést követően találtak rá csütörtök este Esztergom-kertvárosban a rendőrök. A férfi egy bokor tövében feküdt magatehetetlenül.

A bejelentő az elmúlt napokban többször látta a férfit, azt gondolta róla, hogy hajléktalan, ezért nem zargatta. Kora este ismét elsétált arra és észlelte, hogy a férfi továbbra is ott fekszik. Mivel esett az eső, odament hozzá és észlelte, hogy a férfi nem érzi jól magát, így ekkor hívta az esztergomi rendőrkapitányságot és segítséget kért.

A járőrök gyorsan a helyszínre siettek. Kérdezgették, de a férfi válasz helyett csak azt nyöszörögte: segítsenek! A férfi régóta feküdhetett a bokor alatt, kezei el voltak kékülve, és teljesen átázott. Az idő közben helyszínre érkező mentősök is megvizsgálták. Sérülést nem találtak rajta, de életének megmentése érdekében azonnal kórházba szállították.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét a megváltozott időjárási körülményekre. Nem szükséges téli idő, mínuszok és hó, hogy az utcán élők egészségkárosodást szenvedjenek. A fenti esethez hasonlóan a rendőrség kér mindenkit, tanúsítsanak fokozottabb figyelmet embertársaik iránt.

Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, a rendőrség kéri, hogy hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthassanak a bajba jutottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 13:53, szerda | Helyi

Felborult egy autó a 11-es főúton

Május 18-án, szerdán 13 óra után lesodródott az útról, és a szántóföldön a tetejére borult egy személyautó a 11-es főút 71-es kilométere közelében, Tát és Esztergom között.

2022. Május 18. 13:12, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Május 18-án, szerdán reggel egy migránsokkal teli kisbuszt állítottak meg a rendőrök Esztergomban, a Nagy Duna sétánynál.

2022. Május 18. 11:44, szerda | Helyi

SOS!!!! Örökbefogadókat keresünk!

Ez a poszt több órányi mély levegő vétel, nyugodjunk meg, mert letiltanak gondolat után született.

2022. Május 18. 09:36, szerda | Helyi

Kórustalálkozó Táton!

A Táti Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2022. május 21. (szombat) 15 órára a Táti Kultúrházban megrendezésre kerülő KÓRUSTALÁLKOZÓRA.