Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2012. Szeptember 14. 12:32, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK/fotó: lvp

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

A kihűlés veszélye fenyegette azt a 65 éves dorogi férfit, akire állampolgári bejelentést követően találtak rá csütörtök este Esztergom-kertvárosban a rendőrök. A férfi egy bokor tövében feküdt magatehetetlenül.

A bejelentő az elmúlt napokban többször látta a férfit, azt gondolta róla, hogy hajléktalan, ezért nem zargatta. Kora este ismét elsétált arra és észlelte, hogy a férfi továbbra is ott fekszik. Mivel esett az eső, odament hozzá és észlelte, hogy a férfi nem érzi jól magát, így ekkor hívta az esztergomi rendőrkapitányságot és segítséget kért.

A járőrök gyorsan a helyszínre siettek. Kérdezgették, de a férfi válasz helyett csak azt nyöszörögte: segítsenek! A férfi régóta feküdhetett a bokor alatt, kezei el voltak kékülve, és teljesen átázott. Az idő közben helyszínre érkező mentősök is megvizsgálták. Sérülést nem találtak rajta, de életének megmentése érdekében azonnal kórházba szállították.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét a megváltozott időjárási körülményekre. Nem szükséges téli idő, mínuszok és hó, hogy az utcán élők egészségkárosodást szenvedjenek. A fenti esethez hasonlóan a rendőrség kér mindenkit, tanúsítsanak fokozottabb figyelmet embertársaik iránt.

Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, a rendőrség kéri, hogy hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthassanak a bajba jutottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.