Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 14. 12:32, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK/fotó: lvp

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

A kihűlés veszélye fenyegette azt a 65 éves dorogi férfit, akire állampolgári bejelentést követően találtak rá csütörtök este Esztergom-kertvárosban a rendőrök. A férfi egy bokor tövében feküdt magatehetetlenül.

A bejelentő az elmúlt napokban többször látta a férfit, azt gondolta róla, hogy hajléktalan, ezért nem zargatta. Kora este ismét elsétált arra és észlelte, hogy a férfi továbbra is ott fekszik. Mivel esett az eső, odament hozzá és észlelte, hogy a férfi nem érzi jól magát, így ekkor hívta az esztergomi rendőrkapitányságot és segítséget kért.

A járőrök gyorsan a helyszínre siettek. Kérdezgették, de a férfi válasz helyett csak azt nyöszörögte: segítsenek! A férfi régóta feküdhetett a bokor alatt, kezei el voltak kékülve, és teljesen átázott. Az idő közben helyszínre érkező mentősök is megvizsgálták. Sérülést nem találtak rajta, de életének megmentése érdekében azonnal kórházba szállították.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét a megváltozott időjárási körülményekre. Nem szükséges téli idő, mínuszok és hó, hogy az utcán élők egészségkárosodást szenvedjenek. A fenti esethez hasonlóan a rendőrség kér mindenkit, tanúsítsanak fokozottabb figyelmet embertársaik iránt.

Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, a rendőrség kéri, hogy hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthassanak a bajba jutottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT