Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 08. 07:32, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium és a Mahart + látványtervek

Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium és a Mahart + látványtervek

Esztergomban, a Duna és a Kis-Duna találkozásánál lévő kikötőben turistaközpontot tervez a városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. az állami tulajdonú Mahart-Passnave Kft.-vel együttműködve.

Mondta mindezt a társaság vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában. Hendrik Krisztina a tájékoztatón kifejtette, hogy a létesítmény kihasználja a Duna adta lehetőségeket, így kiszolgálná a kikötőben partra lépő turistákat, illetve nyitva állna a városlakók előtt is, hiszen Esztergomban jelenleg nincs olyan helyszín, ahol családok együtt szórakozhatnak.

Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium Zrt.

A kikötő mellett információs pultot állítanának fel, faházakban őstermelők kínálnák áruikat, szabadtéri színpadot hoznának létre, valamint játszóteret alakítanának ki és a területen vendéglátó egység működne, a Dunára néző szabadtéri terasszal.

Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium Zrt.

A szabadidőpark a jelenlegi tervek szerint márciustól október végéig üzemelne. A létesítményt az itt élők bevonásával szeretnék elnevezni, ezért a névadásra közösségi oldalon írnak ki pályázatot - ismertette a Strigonium Zrt. vezérigazgatója.

Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium Zrt.

Völner Pál mindemellett a kezdeményezés gazdaságélénkítő hatását is hangsúlyozta, valamint hozzátette, a turizmus hazánkban a nemzetgazdaság egyik kiemelt ágazatának számít, mind társadalmi, mind gazdasági-versenyképességi potenciáljai és hatásai révén, melynek a kormány kulcsszerepet szán fejlesztéspolitikai, foglalkoztatási céljai megvalósításában.

Szerencsés László pedig a tájékoztatón kiemelte, hogy az ehhez hasonló fejlesztések, beruházások nemcsak számos nemzetgazdasági ág teljesítményéhez járul hozzá, hanem a helyi kis- és középvállalkozások működésének is egyik alapvető területe. Esztergomban pedig ennek a tervnek a megvalósításával nemcsak a turizmus fejlődik majd, hanem jelentős munkahelyteremtő erővel is bír.

Kikötői turistaközpontot tervez Esztergomban a Strigonium Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.