Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Augusztus 14. 12:08, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kilenc évet kapott a pedofil

Kilenc évet kapott a pedofil

Eredményes vádemelés a tíz éves kislánnyal szexuális cselekményt végző férfi ügyében.

Az Esztergomi Járási Ügyészség 2017 decemberében nyújtott be vádiratot a letartóztatásban lévő férfival szemben, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt. A vádemelés eredményes volt, az elkövetőt a bíróság kilenc év börtönbüntetésre ítélte.

Mint ahogyan arról az ügyészség már korábban beszámolt (http://ugyeszseg.hu/a-rabizott-gyermekkel-vegzett-szexualis-cselekmenyt-a-dorogi-ferfi/), a férfi régóta ismerte a tíz éves kislány édesanyját, akivel baráti kapcsolatban voltak, ezért az asszony rendszeresen a vádlottra bízta a gyermekét. Az elkövető 2016 tavaszától 2017 májusáig havonta találkozott a gyermekkel, ilyenkor strandra mentek, ételt-italt vásárolt neki, és alkalmanként előfordult az is, hogy kislány a férfinál töltötte az éjszakát. Ebben az időszakban a férfi öt alkalommal szexuális cselekményt végzett a kislánnyal, melyről felvételt is készített.

Ezen túlmenően a vádlott 2017. június 19-én észrevette az egyik Esztergom-kertvárosi lakótelepen szülői felügyelet nélkül játszó hét és hat éves kislányokat, akikhez odament. A férfi gumicukrot ígérve a gyerekeket a közeli dombhoz csalta, majd megkérte őket, hogy a gépkocsijába szálljanak be, amit ők megtettek. Az elkövető ezt követően egy fás, bokros területre vitte őket, ahol magát szeméremsértő módon mutogatta.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványával egyezően a vádlottat bűnösnek mondta ki, és vele szemben halmazati büntetésként kilenc év börtönbüntetést szabott ki, nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős, a büntetőeljárás a Tatabányai Törvényszéken folytatódik. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.