Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 13. 15:08, kedd | Belföld
Forrás: ügyészség

Kilökte a forgalmas útra a kerekesszékes garázda társát a férfi

Kilökte a forgalmas útra a kerekesszékes garázda társát a férfi

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik Pécsen egy buszmegállóban, a járókelőkkel kötekedtek, illetve egy személyt bántalmaztak.

A vádirat szerint a két elkövető – akik közül az egyik mozgássérült, kerekesszékhez kötött – tavaly novemberben Pécsen az egyik buszmegállóban ittas állapotban, belekötöttek a buszra várakozó többi utasba.

Egy idő után egymással kerültek összetűzésbe, majd a tolószékben ülő férfit a társa a négysávos útra gurította úgy, hogy közben az országúton kocsik közlekedtek.

A buszmegállóban tartózkodó sértett a kerekesszékes férfi segítségére sietett, és visszatolta őt a járdára. Ekkor a mozgássérült férfi társa kiabálni kezdett a segítő férfival, majd több alkalommal ököllel fejen ütötte, lefejelte. Ennek ellenére a sértett további segítséget próbált nyújtani a mozgássérült férfinak, aki azonban a neki segítő férfi karját megragadta, magához rántotta, majd lefejelte. Ezt követően mindkét garázda bántalmazni kezdte a sértettet.

A vádlottak végül az időközben a buszmegállóba érkező busz vezetőjének felhívására hagyták abba a sértett bántalmazását.

A két férfi cselekménye a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint garázdaság vétségének megállapítására alkalmas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni