Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2018. Május 07. 07:51, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kínok kínja gondok nélkül – biciklisek százai versengett Esztergomban

Kínok kínja gondok nélkül – biciklisek százai versengett Esztergomban

Vasárnap zajlott le balesetmentesen a XVI. Kínok Kínja nemzetközi kerékpáros mezőnyverseny Esztergomban.

Az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület az önkormányzattal közösen idén is megrendezte a hagyományos, XVI. Kínok Kínja nemzetközi kerékpáros mezőnyversenyt. A vasárnap a Bazilikától rajtoló megmérettetés egyben az idei Magyar Kerékpáros Amatőr bajnokság 5. fordulója és az 5 Próba Tokióba 2018 állomása volt.

Idén még látványosabb volt a küzdelem a szurkolóknak, mivel a résztvevők több városi szakaszt is teljesítettek. Ennek köszönhetőn forgalomkorlátozásokra kellett számítani a Dobogókői úton a Hősök teréig, illetve a Kossuth Lajos utcán végig, egészen a Bazilikáig.

A verseny biztosítására az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség csapatát kérték fel az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület szervezői, mint minden évben eddig.
A rekkenő hőség ellenére, hatalmas létszámban indultak versenyzők az igazán embert próbáló versenyen. Az indulást követően Esztergomban a főbb utakat vették nagyrészt igénybe, ezért nagyon nagy odafigyelést igényelt a biztosítás megszervezése. Kiemelt szerepet vállalt a polgárőrség mellett az Esztergomi Kapitányság, köztük Néveri Péter Edvárd százados, aki profin és kreatívan navigálta le a rendezvényt, mint a biztosítás parancsnoka.

„A kapitányság állományával együttműködve, 14 polgárőr vett részt a terelésekben irányításokban. Rengeteg motoros útvonal biztosító, egészségügyi autó illetve mentő kísérte a versenyt. Ifjú polgárőreink rendőri felügyelet, illetve rutinos polgárőreink mellett belekóstolhattak a biztosítási feladatokba. Szerencsére talpraesetten meg is oldották a feladatokat. Külön megköszönnénk az autósok türelmét a várakozások, terelések miatt, olykor hangos szurkolással biztatták a versenyzőket, sokak örömére” – számoltak be a verseny után a Esztergom-Kertvárosi Polgárőr Egyesület tagjai.

Fotók: Dávid Réka

Verseny eredmények ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.