Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2012. Szeptember 11. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: lvp/fotó: kemoh.hu

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Rekordrészvétellel zajlott le a már országossá nőtt megyei fotópályázat, melyet a Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága harmadszor hirdetett meg.

Évről évre egyre nagyobb érdeklődéssel zajlik le az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága által amatőr fotósok részére megrendezett megyei fotópályázat. Idén a növekvő népszerűségének köszönhetően már harmadik alkalommal zajlott le a kiírás, mely ezúttal országossá nőt. A tavasszal meghirdetett pályázatra több mint 400 pályamű érkezett, melyek közül a zsűri által kiválasztott 45 alkotást múlt csütörtökön eredményhirdetés keretében mutatta be a kertvárosi közösségi ház.

A tárlaton Tóth Tamás, a közösségi ház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke nyitott meg a kiállítást. Popovics György kifejtette, hogy rendkívül jónak tartja ezt a kezdeményezést, melynek köszönhetően erősödik szűkebb hazánk iránti kötődésünk, hiszen a pályázatra a megyéről készült képeket vártak a szervezők. A megyei közgyűlés elnöke elárulta, számára külön öröm az, hogy ilyen sok Esztergomot ábrázoló kép található a kiállítás anyagában, ami a politikus szerint bizonyítja, hogy a város sok művészt megihlet még ma is.

Ezt követően a nyertesek névsorát Husz Kata, a kiállítás kurátora olvasta fel, a győzteseknek járó jutalmakat, egyebek közt a megyéről szóló, művészi fotókat tartalmazó könyvet pedig Popovics György adta át a díjazottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.