Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Szeptember 11. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: lvp/fotó: kemoh.hu

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Rekordrészvétellel zajlott le a már országossá nőtt megyei fotópályázat, melyet a Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága harmadszor hirdetett meg.

Évről évre egyre nagyobb érdeklődéssel zajlik le az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága által amatőr fotósok részére megrendezett megyei fotópályázat. Idén a növekvő népszerűségének köszönhetően már harmadik alkalommal zajlott le a kiírás, mely ezúttal országossá nőt. A tavasszal meghirdetett pályázatra több mint 400 pályamű érkezett, melyek közül a zsűri által kiválasztott 45 alkotást múlt csütörtökön eredményhirdetés keretében mutatta be a kertvárosi közösségi ház.

A tárlaton Tóth Tamás, a közösségi ház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke nyitott meg a kiállítást. Popovics György kifejtette, hogy rendkívül jónak tartja ezt a kezdeményezést, melynek köszönhetően erősödik szűkebb hazánk iránti kötődésünk, hiszen a pályázatra a megyéről készült képeket vártak a szervezők. A megyei közgyűlés elnöke elárulta, számára külön öröm az, hogy ilyen sok Esztergomot ábrázoló kép található a kiállítás anyagában, ami a politikus szerint bizonyítja, hogy a város sok művészt megihlet még ma is.

Ezt követően a nyertesek névsorát Husz Kata, a kiállítás kurátora olvasta fel, a győzteseknek járó jutalmakat, egyebek közt a megyéről szóló, művészi fotókat tartalmazó könyvet pedig Popovics György adta át a díjazottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.