Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2012. Szeptember 11. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: lvp/fotó: kemoh.hu

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Kinőtte a megyét a Féjás fotópályázat

Rekordrészvétellel zajlott le a már országossá nőtt megyei fotópályázat, melyet a Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága harmadszor hirdetett meg.

Évről évre egyre nagyobb érdeklődéssel zajlik le az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház és a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága által amatőr fotósok részére megrendezett megyei fotópályázat. Idén a növekvő népszerűségének köszönhetően már harmadik alkalommal zajlott le a kiírás, mely ezúttal országossá nőt. A tavasszal meghirdetett pályázatra több mint 400 pályamű érkezett, melyek közül a zsűri által kiválasztott 45 alkotást múlt csütörtökön eredményhirdetés keretében mutatta be a kertvárosi közösségi ház.

A tárlaton Tóth Tamás, a közösségi ház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke nyitott meg a kiállítást. Popovics György kifejtette, hogy rendkívül jónak tartja ezt a kezdeményezést, melynek köszönhetően erősödik szűkebb hazánk iránti kötődésünk, hiszen a pályázatra a megyéről készült képeket vártak a szervezők. A megyei közgyűlés elnöke elárulta, számára külön öröm az, hogy ilyen sok Esztergomot ábrázoló kép található a kiállítás anyagában, ami a politikus szerint bizonyítja, hogy a város sok művészt megihlet még ma is.

Ezt követően a nyertesek névsorát Husz Kata, a kiállítás kurátora olvasta fel, a győzteseknek járó jutalmakat, egyebek közt a megyéről szóló, művészi fotókat tartalmazó könyvet pedig Popovics György adta át a díjazottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.