Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Január 26. 09:10, szerda | Helyi
Forrás: Vadas Termálfürdő

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Január 21-én megnyitott a sokak által kedvelt Vadas Termálfürdő fedett uszodája és szaunája is. Az intézmény a Szlovák Köztársaság Népegészségügyi Hivatalának 6. §-a alapján látogatható. Részletek...

A fedett uszoda OP módban látogatható, maximum 50 fő befogadóképességgel, a szauna csak OP+ személyek számára lesz nyitva.

Az OP módban lévő személy azt jelenti:

Teljes védőoltás (O):
• személyek, akik legalább 14 nappal és legfeljebb 1 évvel a COVID19 vakcina második adagját követően kétadagos sémával (az 1 évről 9 hónapra módosítani kell 2022.02.01-től)
• személyek legalább 21 nappal és legfeljebb 1 év a COVID19 oltás első adagja után egyszeri adagolási rend szerint (az 1 évről 9 hónapra 2022.02.01-től módosítani kell)
• személyek legalább 14 nap és legfeljebb 1 évvel a COVID19 vakcina első adagját követően, ha az első adagot a betegség leküzdését követő 180 napon belül adták be (2022. 02. 1-től az 1 évről 9 hónapra módosítani kell)
• 12 év alatti gyermekek,két hónapos korban
• olyan személy, aki a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának szakmai irányelvei szerint ellenjavallattal rendelkezik a COVID-19 elleni védőoltásra, és az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelvei szerint képes igazolni a védőoltás alóli mentességről szóló igazolást, a COVID-19-re vonatkozó RT-PCR vagy LAMP-teszt negatív eredménye nem régebbi, mint 72 órával a begyűjtés után, vagy az antigénteszt nem régebbi, mint 48 órával a begyűjtés után

Leküzdés után (P):
• azok a személyek, akik legkorábban 180 nappal ezelőtt lépték túl a COVID-19-et (a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumával és egy szakértői konzorciummal egyetértésben a 180 napos időszak nem változik az eredetileg bejelentett 90 napra )
• Ezt a tényt az RT-PCR teszt pozitív eredménye alapján, 12 év alatti gyermekeknél gyermek- és serdülőkorúak háziorvosi igazolása alapján is igazolni kell antigén alapján.
MOM-ban végzett vizsgálat, 2021.11.15-ig kiadva.

Egy személy OP + módban azt jelenti:

teljesen beoltott személyek, akik emlékeztető oltóadagot kaptak, ezek a következők:
legalább 14 nappal a kétadagos vakcina és az emlékeztető oltás második adagja
után legalább 21 nappal az egyadagos vakcina és emlékeztető oltás első adagja után
teljesen beoltott személyek (kétadagos séma 2. dózisa, egyszeri adag 1. adagja), akiknél 72 óránál nem régebbi RT-PCR vagy LAMP teszt, vagy 48 óránál nem régebbi antigénteszt eredménye negatív
teljesen beoltott (kétadagos séma 2. adagja, egyszeri adag 1. adagja) 18 év alatti és 2 hónapos kor alatti személyek (azaz emlékeztető oltás és teszt nélkül)
teljesen beoltott személyek (a kétadagos séma 2. adagja, az egyszeri adag 1. adagja) azok, akik legkorábban 180 napja legyőzték a COVID-19-et olyan személy, aki a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának szakmai irányelvei szerint ellenjavallattal rendelkezik a COVID-19 elleni védőoltásra, és a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának szakmai irányelvei szerint oltási mentességet is képes igazolni. A COVID-19 nem régebbi, mint 72 órával a begyűjtés után, vagy az antigénteszt nem régebbi, mint 48 óra a begyűjtés után 6-12 éves és 2 hónapos személyek, akiknél 72 óránál nem régebbi RT-PCR vagy LAMP teszt, vagy 48 óránál nem régebbi antigénteszt eredménye negatív 6 éven aluliak vizsgálat nélkül.

A többi létesítmény egyelőre zárva marad.
Arra kérik a átogatókat, hogy a belépésre jogosító okmánnyal igazolják magukat. Az alábbi intézkedések betartása kötelező:
• Pénztárak , recepciók, éttermek zárt területein a felső légutak légzőkészülékkel való takarása kötelező.
• A kézfertőtlenítés belépéskor kötelező . A fertőtlenítőszerek a bejáratoknál találhatóak megjelölve és kiosztva.
• Kártyás fizetés előnyben részesítése .
• A szabad pihenőhelyeken ajánlott legalább 2 m távolságot tartani az egyének között .
Egyéb intézkedések:
A belső terek és az érintési felületek fertőtlenítése rendszeres időközönként fokozott intenzitással, viruidális hatású eszközökkel történik.
A Népegészségügyi Hivatal előírásai szerint ivókutak üzemeltetése tilos.

Fotó: Vadas/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT