Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2021. Április 03. 10:48, szombat | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő - Parkerdő az emberért

Kirándulási és túratippek a Pilisi Parkerdő - Parkerdő az emberért ajánlásával

Kirándulási és túratippek a Pilisi Parkerdő - Parkerdő az emberért ajánlásával

Hétvégente sokan kelnek útra, hogy a Dunakanyar nevezetességeit és a Pilist meglátogassák. A Pilisi Parkerdő közösségi oldalán hívja fel a figyelmet a biztonságos erdőlátogatásra és emellett remek úti célokat is ajánl.

A Parkerdő mesés úti célt ajánl ezúttal a hétvégére!

A Miklós-deák-völgyi tavak a Dunakanyar egyik gyöngyszeme, amit szép időben is csupa izgalom felkeresni.
Ezek a vizes élőhelyek egyébként kiemelkedő szerepet töltenek be a kétéltűek, a madarak és a nagyvadak mindennapjaiban is. Minderről a kihelyezett információs táblákról is sokat tanulhatnak az érdeklődők..
A tavak körül tűzrakóhely, asztalok és padok is várnak, így akár a húsvéti falatokat is el lehet fogyasztani a madárcsicsergés társaságában.
Túratipp: Pilismarót központjából a Piros sáv jelzésen kell elindulni. Ezt követően az út érinti a tavakat, a Miklós-deák-völgyet, majd felvezet a Hirsch-oromra, onnan a Felső-Ecset-hegyre. A Szakó-nyeregben sétálhatunk vissza a kiinduló állomásra.
A túra hossza kb. 18 km.
Aki rövidebb túrát tenne, az maradjon a tavaknál és sétáljon az azt követő völgyben, ez is tökéletes feltöltődést jelent egy szép tavaszi délutánon.

A Pilisi Parkerdő - Parkerdő az emberért oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy bár erdőben mindenki számára van hely, de egészségünk és a természet védelme érdekében fontos a szabályok betartása is.
Arra kérnek mindenkit, hogy csak az egy háztartásban élőkkel kiránduljanak együtt, a turistautakon tartsuk be a 1,5 méteres távolságot és a népszerű látnivalók helyett a kevésbé ismerteket keressük fel.

További túratippek:https://parkerdo.hu/fedezd-fel-parkerdot/

fotó: Vajda Bertalan, Pilisi Parkerdő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.