Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2014. Július 13. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Kirándulók figyelem: utak karbantartása a Pilisben

Kirándulók figyelem: utak karbantartása a Pilisben

Több szakaszon is zajlik útkarbantartás a Pilisben, melynek munkálataira a minap hívta fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő.

Mikor az erdőben kerékpárral, lóval vagy gyalog járunk, szinte természetesnek tűnik, hogy utak vezetnek minket a gyönyörű tájon. Kevesen tudják, hogy az erdészeti burkolt utak illetve a földutak, sétautak karbantartása is az erdőgazdálkodás fontos része, sőt napjainkra az erdei turisztika is elképzelhetetlen lenne erdei utak nélkül!
A pilisi erdészeti utak ütemezett felújításával minden évben, rendszeresen találkozhatunk. Legmegfelelőbb erre a tavasztól őszig tartó időszak. A Pilisi Parkerdő Zrt. 2013-ban közel 70 millió Ft-ot fordított útfelújításra illetve útkarbantartásra, és hasonló nagyságrendű munkát tervez 2014-ben is. A jelenleg zajló jelentősebb útkarbantartási, útfelújítási munkák a következők:

• A Pap-réttől a Sztaravoda völgyben futó, Szentendrére vezető erdészeti úton felület megerősítés, aszfaltburkolat rendbetétele történik

• A pilisszentlászlói Hegytető-parkolót és a Pap-tétet összekötő erdészeti úton kátyúzást végeznek

• A Két-bükkfa-nyeregtől a Pilis-tetőre vezető úton kátyúzás, aszfalt burkolat megerősítés történik

• A Miklós-deák-völgyben futó erdészeti úton a vízelvezetés karbantartása, ároktisztítás és padkanyesés történik

• A Pilisben földutak rendbetétele történik, több kisebb szakaszon

A munkák miatt a pilisi utakon augusztus elejéig munkagépek feltűnésére, részleges útszűkületre, az aszfaltozást követő rövid lezárásokra számíthatunk. Az erdészeti utak kanyargós vonalvezetése, a folyamatos munkavégzés miatt különösen fontos, hogy kerékpározás közben lejtőn is tartsuk be az erdei utakon általánosan érvényes 30 km/h-s sebességkorlátozást! A felújítások után is javasolt még a burkolt utakon is a terepkerékpárok használata, hiszen az útra sok helyen kerülhetnek ágak, eső utáni hordalék, ami miatt biztonságosabb, ha erősebb felépítésű, szélesebb futófelületű kerékpárral közlekedünk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco