Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2014. Július 13. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Kirándulók figyelem: utak karbantartása a Pilisben

Kirándulók figyelem: utak karbantartása a Pilisben

Több szakaszon is zajlik útkarbantartás a Pilisben, melynek munkálataira a minap hívta fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő.

Mikor az erdőben kerékpárral, lóval vagy gyalog járunk, szinte természetesnek tűnik, hogy utak vezetnek minket a gyönyörű tájon. Kevesen tudják, hogy az erdészeti burkolt utak illetve a földutak, sétautak karbantartása is az erdőgazdálkodás fontos része, sőt napjainkra az erdei turisztika is elképzelhetetlen lenne erdei utak nélkül!
A pilisi erdészeti utak ütemezett felújításával minden évben, rendszeresen találkozhatunk. Legmegfelelőbb erre a tavasztól őszig tartó időszak. A Pilisi Parkerdő Zrt. 2013-ban közel 70 millió Ft-ot fordított útfelújításra illetve útkarbantartásra, és hasonló nagyságrendű munkát tervez 2014-ben is. A jelenleg zajló jelentősebb útkarbantartási, útfelújítási munkák a következők:

• A Pap-réttől a Sztaravoda völgyben futó, Szentendrére vezető erdészeti úton felület megerősítés, aszfaltburkolat rendbetétele történik

• A pilisszentlászlói Hegytető-parkolót és a Pap-tétet összekötő erdészeti úton kátyúzást végeznek

• A Két-bükkfa-nyeregtől a Pilis-tetőre vezető úton kátyúzás, aszfalt burkolat megerősítés történik

• A Miklós-deák-völgyben futó erdészeti úton a vízelvezetés karbantartása, ároktisztítás és padkanyesés történik

• A Pilisben földutak rendbetétele történik, több kisebb szakaszon

A munkák miatt a pilisi utakon augusztus elejéig munkagépek feltűnésére, részleges útszűkületre, az aszfaltozást követő rövid lezárásokra számíthatunk. Az erdészeti utak kanyargós vonalvezetése, a folyamatos munkavégzés miatt különösen fontos, hogy kerékpározás közben lejtőn is tartsuk be az erdei utakon általánosan érvényes 30 km/h-s sebességkorlátozást! A felújítások után is javasolt még a burkolt utakon is a terepkerékpárok használata, hiszen az útra sok helyen kerülhetnek ágak, eső utáni hordalék, ami miatt biztonságosabb, ha erősebb felépítésű, szélesebb futófelületű kerékpárral közlekedünk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 13. 13:08, hétfő | Helyi

SZÜK NORBERT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

2022. június 4-én nyílt meg Szük Nobert festőművész (1970-2021) emlékkiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 07. 10:57, kedd | Helyi

Fokozott rendőri jelenlét Dömösön és Pilismaróton

A nyári időszakban rendőri ellenőrzésre kell számítani a térségben.

2022. Június 01. 17:35, szerda | Helyi

Öten is megsérültek a dorogi balesetben

Június elsején, szerdán délután egy menetrend szerinti autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze Dorogon, a Hantken Miksa és a Rákóczi utca kereszteződésében.