Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Június 20. 10:59, csütörtök | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Kirúgja a jó hírnevét féltő MÁV a renitenseket?

Kirúgja a jó hírnevét féltő MÁV a renitenseket?

Szoknyás férfi kalauzok a vonaton.

Három magyar kalauz férfi szoknyában ment dolgozni, hogy így tiltakozzon az ellen, hogy a férfi munkatársak nem viselhetnek rövidnadrágot a kánikulában, míg a női kalauzoknak engedélyezett a szoknya. A MÁV kirúghatja őket.

A három férfi a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete kezdeményezésére szoknyában ment dolgozni a Keleti pályaudvarra. A MÁV-Start jegyvizsgálói nem viselhetnek rövidnadrágot munka közben, noha a mozdonyvezetők részére ezt már évekkel korábban engedélyezte az őket foglalkoztató MÁV-Trakció.

Ungvári Csaba vezérigazgató véleménye szerint a szoknyás kalauzok nemcsak, hogy megsértették a cég öltözködési szabályait és etikai kódexét, de akciójukkal csorbították a vasút jó hírnevét is, ezért lehetséges, hogy elbocsájtják őket.

Pedig az akció terve nem a három renitens MÁV-os fejéből pattant ki, hiszen svéd kollégáik nemrégiben ugyanígy tettek, ugyanezen indoknál fogva, és nem hallottuk hírét, hogy a svéd vasúttársaságnál is ekkora port vert volna fel az eset, annak ellenére, hogy a svéd jegyellenőrök dolgozni mentek szoknyában, míg magyar kollégáik szolidan csak a szabadidejükben merészeltek a Keleti-pályaudvaron szoknyában téblábolni.

Stockholmban a vasúti vonalat üzemeltető Arriva vállalat nem lépett fel a vonatvezetők ellen. A cég szóvivője arra hivatkozott, hogy miközben a vállalat arra törekszik, hogy a vonatok személyzete "szépen és illendően" mutasson, nem akadályozhatják meg, hogy a férfiak "női ruhát" viseljenek, ha azt akarnak, mert az diszkrimináció volna.

Úgy tűnik a MÁV nem annyira rugalmas, mint a svéd vállalat. Mellesleg az utazóközönség jót derült a három szoknyás úriember láttán, a megkérdezett hölgyeknek kimondottan tetszett a dolog, sőt, akadt, aki a szoknya hosszát kifogásolta, és szívesebben látott volna rövidebbet.

Bárány Balázs szakszervezeti vezető szerint elképzelhetetlen, hogy kollégái állása veszélybe kerülne, hiszen nem rontották a cég hírnevét, mindazonáltal azt ígérte, ha mégis kenyértörésre kerülne a sor, a szakszervezet nem hagyja annyiban a dolgot.

Címkék: MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára