Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Február 05. 08:42, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/katasztrtófavédelem - illusztráció: pixabay

Kisteherautó égett Esztergomban, gyerek próbált tüzet oltani Süttőn

Kisteherautó égett Esztergomban, gyerek próbált tüzet oltani Süttőn

Esztergomban, Süttő és Tatabányán is tűzhöz siettek a tűzoltók a hétvégén. Egy fiú keze megégett, amikor megpróbálta eloltani a garázsukban keletkezett lángokat.

Egy rakomány nélküli kisteherautó motortere kapott lángra és éget szombaton Esztergomban a Szarvaskői úton. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói siettek, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Vasárnap késő este egy falapokból épített garázs kapott lángra Süttőn, amelyben motorkerékpárok és szerszámok égtek. A kiérkező nyergesújfalui és bajnai hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet. A tulajdonos gyermekének keze megégett, miközben a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálkozott a tűz eloltásával. A gyereket, akinek a tenyere sérült meg, a mentőszolgálat kórházba szállította. A tűz a garázs épületében jelentős károkat okozott, azonban a szomszédos családi házra nem terjedtek át a lángok.

A tatabányai tűzoltók egy családi házhoz siettek pénteken este. Az egyik szobában égett ki egy elektromos hosszabbító, a tűz pedig átterjedt a mellette lévő szekrényre és a benne tárolt ruhákra, a szoba enyhén füsttel telítődött. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók áramtalanították az épületet. A hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd kiszellőztették a lakást. Személyi sérülés itt nem történt.

A tüzek mellett segítettek is a tűzoltók. Vasárnap délután a tatabányai lánglovagok vonultak Tatabányára egy tömbházhoz, ahol az egyik lakásban élő idős asszony elesett, nem tudott ajtót nyitni a segítségére érkező mentőknek. Az egység az erkélyajtón keresztül kihúzós létra segítségével károkozás nélkül bejutott a lakásba, majd kinyitotta a bejárati ajtót a mentőknek, akik ellátták a sérültet. A tűzoltók segítséget nyújtottak a súlyos sérült mentőautóba történő szállításában is - számolt be a katasztrófavédelem az esetekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.