Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 26. 07:35, csütörtök | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Kistérségi ülés: fókuszban a gyermekambulancia és a fogászati ügyelet

Kistérségi ülés: fókuszban a gyermekambulancia és a fogászati ügyelet

Idei első ülését tartotta kedden az Esztergom-Nyergesújfalui Többcélú Kistérségi Társulás a Városháza nagytermében.

A napirendek többsége a kistérség számára kiemelten fontos gyógyellátási témákhoz kapcsolódott, elsőként Dr. Kanász Gábor a Vaszary Kolos Kórház főigazgatója és Pák Péter, a kórház orvos igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket az intézmény helyzetéről.

A második napirendi pont a kistérségi gyermekambulancia támogatása volt. Romanek Etelka, Esztergom polgármestere elmondta: Esztergom 18 millió forintot Nyergesújfalu pedig 2,4 milliót szavazott meg a gyermekellátás működésére. A társulás elnökeként Romanek Etelka arra kérte a többi települést, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a gyermekambulancia finanszírozásához, hiszen ez valamennyi településen lakó érdeke.

Szintén közös, széleskörű összefogásra lesz szüksége a sürgősségi fogászati ügyeleti szolgálat helyben történő biztosításához. Jelenleg a megyében csak Tatabányán van mód a rendelési időn túli, ügyeleti fogászati ellátásra. Romanek Etelka elmondta:

A megyeszékhelyre utazni ügyeleti időn túl sürgősségi fogászati ellátásra azonban a lakosság számára elfogadhatatlan megoldás, ezért véleményem szerint ezt a szolgáltatást itt helyben kell biztosítanunk, az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás keretén belül, illetve a szintén ugyanezzel a problémával küzdő Dorogi Többcélú Kistérségi Társulással összefogva.

A tegnapi ülésen a polgármesterek úgy döntöttek, hogy a legközelebbi kistérségi ülésig részletesen kidolgozzák, pontosan milyen feltételekkel, és mekkora költségráfordítással lenne megvalósítható az esztergomi székhelyű sürgősségi fogászati ügyelet biztosítása.

A kistérségi ülés résztvevői ezt követően elfogadták a sürgősségi betegellátás tájékoztatóját, és döntöttek a kistérség 2015-ös évi költségvetéséről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.