Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 24. 11:12, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Kiverte a biztosítékot az áramszolgáltató facsonkítása Esztergomban - FOTÓK

Kiverte a biztosítékot az áramszolgáltató facsonkítása Esztergomban - FOTÓK

Szinte egy emberként zördültek fel az esztergomiak a legnagyobb közösségi oldalon az áramszolgáltató facsonkításai miatt. Az elmúlt napokban több utcában is durván visszavágta a növényeket a közműtársaság.

Az E-On „szakértői” által az elmúlt napokban végigcsonkolt, „az áramszolgáltatás biztonságát veszélyeztető szükséges beavatkozásnak” nevezett eredmény látható, ami sokaknál kiverte a biztosítékot a városban. Ennek jó néhányan hangot is adtak a legnagyobb közösségi oldalon, számos fotót megosztva.

Az önkormányzat miután észlelte a történteket, egyeztetést kért az E-On-tól annak érdekében, hogy egy elfogadható módszerrel próbálja meg megóvni a szolgáltatás biztonságát.

A vezetékek alatti fák rendszeres szakszerű nyírása az önkormányzatok feladata lenne, és ha ezt elmulasztják, akkor a szolgáltató vágja vissza a növényeket. Esztergomban ez azonban az elmúlt években elmaradt. A városvezetés viszont már korábban napirendre vette ezt a feladatot és be is tervezte idén őszre. Azért ekkora, mert szakemberek szerint ilyenkor a fák már megkezdik a téli vegetációt és ekkora jobban viselik a nagyobb mértékű nyírást is. Az áramszolgáltató azonban beelőzte a várost és ez lett az eredménye.

Az E-On részletes információt egyelőre még nem adott az ügyben, a szolgáltató azonban annyit ígér, hogy kivizsgálják, a részleteiről pedig a későbbiekben nyilatkozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.