Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 27. 07:31, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Klubrádió: a médiatanács rontott, mehet az esztergomi adás

Klubrádió: a médiatanács rontott, mehet az esztergomi adás

A Klubrádió szerint semmilyen bíróság nem mondta ki, hogy nem sugározhatnak Tatabányán és Esztergomban, azt viszont igen, hogy olyan pályázatot írt ki a mMédiatanács, „amelyet nem lehetett szabályosan kitölteni”.

A rádió hétfőn juttatta el erről szóló közleményét az MTI-hez, amelyben a hatóság szombaton kiadott kommünikéjére reagál. A médiatanács ebben azt közölte: jogerős bírósági döntés következtében több mint egy hónapja nincs sugárzási jogosultsága a két vidéki frekvencián a Klubrádiónak.

A Klubrádió hétfőn azt írta: legutóbb az esztergomi és tatabányai frekvenciák újrahasznosítására kiírt pályázatot nyilvánította eredménytelennek a médiatanács, mert senki sem nyújtott be alakilag helyes pályázatot.

„Ezúttal azért alakult így az eredmény, mert a hatóság olyan pályázati feltételeket fogalmazott meg, amelyek betartása nem volt lehetséges” - fogalmaz a rádió.

Hozzátették: a Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy a médiatanács által hibásan szerkesztett formanyomtatvány kijavítása eredményezett egyedül alaki érvénytelenséget, „amelyért a felelősség a hatóságot terheli, a jogkövetkezmények viszont a Klubrádiót sújtották”.

Az ítélőtábla szerint a pályázati felhívások következetlenek és szakmaiatlanok, a pályázatban megválaszolandó kérdések pedig irracionalitások voltak. A hatóság a pályázati feltételek számonkérésben sem volt következetes, a pályázati eljárásra vonatkozó szabályokat megsértette” – áll a közleményben.

A Klubrádió hangsúlyozta, hogy a médiatörvény akkor teszi lehetővé ideiglenes frekvenciaengedély megadását, amikor a lejárt hullámhosszal összefüggésben pályázati folyamat zajlik, azonban jelenleg a hatóság hibája miatt nincs ilyen.
„Ezért vetette föl a hatóság a Klubrádió elhallgattatásának ötletét a két városban” - írták.

A rádió szerint a megoldás kizárólag a médiatanács hozzáállásán múlik. Úgy vélik: a hatóságnak kárenyhítési kötelezettsége is van az ügyben. A Klubrádiót is terheli hasonló kötelezettség – közölték – aminek azzal tud eleget tenni, ha türelmesen folytatva az adást bevárja a médiatanács korrekt intézkedését.

A médiatanács szombaton közölte, hogy jogerős bírósági döntés következtében több mint egy hónapja nincs sugárzási jogosultsága két vidéki frekvencián a Klubrádiót működtető médiavállalkozásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.