Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 10. 10:09, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: illusztráció

Kocsi tetején ugrált és többet megrongált Esztergomban – jelentős a kár

Kocsi tetején ugrált és többet megrongált Esztergomban – jelentős a kár

Autó tetején ugrált, majd szélvédőket tört be és visszapillantó tükröket tört le egy férfi Esztergom egyik parkolójában. A rongáló ügyében a minap döntött az esztergomi bíróság.

Az ittas állapotban lévő férfi tavaly november 12-én hajnalban autójával az egyik esztergomi parkolóban leparkolt, majd két autót is megrongált. Az egyik kocsinak betörte az első és a hátsó szélvédőjét, bal oldali hátsó lámpáját, a jobb oldali első ajtó üvegét, valamint mindkét visszapillantó tükröt is letörte, a jármű elejét és oldalát többször megrúgta, ami miatt mindkét első lámpabúra kimozdult a helyéről – fejtette ki tájékoztatásában a bíróság. Kitérve arra is, hogy a vádlott felmászott a kocsi tetejére, azon ugrált, melytől a teteje behorpadt. A vádlott az autó belsejébe bemászva letörte az irányjelző, valamint az ablaktörlő karokat. A rongálással több mint 1,7 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Mindezt azonban még fokozta, egy másik kocsit is megrongált ugyanis ugyanebben a parkolóban. A jármű mindkét hátsó lámpáját betörte, a bal oldali hátsó lökhárítót és a motorháztetőt megütötte, amitől azok eldeformálódtak. A vádlott ebben az esetben több mint 95 ezer forint kárt okozott, amely szintén nem térült meg.

Az Esztergomi Járásbíróság április 4-én tárgyalás mellőzésével hozott végzést az ügyben. A férfit rongálás bűntette miatt 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a törvényszék és az okozott 1 846 701 forint kár megfizetésére kötelezte.

A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye. Az ügyész, a vádlott és a magánfelek azonban a végzés kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását kérhetik, így az nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT