Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Február 16. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kocsisort előzött, négyen sérültek meg – FOTÓKKAL

Kocsisort előzött, négyen sérültek meg – FOTÓKKAL

Baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy járműsor előzésekor okozott balesetet, amiben a vétlen kocsi mind a négy utasa megsérült.

A vádirat szerint a férfi 2019. május 25-én a 11-es számú főúton Esztergom irányából Tát felé vezette a kocsiját, amellyel a megengedett 90 kilométeres sebességhatárt megszegve, legalább 106-114 kilométeres sebességgel haladt. Eközben meg kívánta előzni a vele azonos forgalmi sávban és irányban egymás mögött haladó járműsort. Ebben haladt a sértett is.

A vádlott a forgalmi helyzetet rosszul mérte fel, amikor áttért a bal oldali forgalmi sávba. Az elkövető elhaladt két kocsi mellett, amikor szemből érkezett egy autó, amely intenzíven fékezett és jobbra kitérő kormánymozdulatot végzett. A vádlott a frontális ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba visszatért, ekkor azonban a járműve jobb első részével nekiütközött a sértett kocsijának – közölte az ügyészség.

A vétlen autó az ütközés következtében lesodródott az úttestről egy fának csapódott, amely miatt mind a négy utasa megsérült. A vétlen sofőrnek csigolyatörése, egyik utasának bordatörése és tüdősérülése, a gyermekkorú utasnak közvetetten életveszélyes koponya sérülése és kulcscsonttörése, a negyedik utasnak nyolc napon belüli sérülése keletkezett. A balesetet okozó vétkes sofőr nem sérült meg – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a gondatlan sofőrrel szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, valamint járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Korábbi cikkek:

Frontális baleset történt a 102-es úton

Videó: 50-nel tolatott közúton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.