Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 04. 07:41, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kocsit rongált és lakást vert szét egy szerelemféltő nő

Kocsit rongált és lakást vert szét egy szerelemféltő nő

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, kétrendbeli rongálás és garázdaság miatt nyújtott be vádiratot egy szentendrei nővel szemben, aki nem tudott belenyugodni a szerelme elvesztésébe.

A vádlott nő és a sértett férfi között 2018. június végéig volt szerelmi viszony. A nő nem tudta elfogadni a kapcsolat megszűnését – közölte a megyei főügyészség.

Az elkövető 2018. július 21-én Esztergomba utazott, mert megtudta, hogy a budapesti férfi Esztergomban van, és más nővel létesített kapcsolatot, az utazáshoz engedély nélkül használta a munkáltatója kocsiját. A nő az Esztergomba érkezését követően a férfi utcán parkoló személykocsiját megrongálta úgy, hogy a karosszériába kézzel többször beleütött, majd egy késsel megszúrta és megkarcolta azt, miközben hangosan szitkozódott, és ordítozott. A nő a járműben 388 429 forint kárt okozott.

A vádlott a rongálás közben telefonon felhívta a sértettet, felszólította, hogy menjen ki az utcára, majd a kést a földre dobta. A vádlott a helyszínen a sértettre akart támadni, meg akarta őt ütni, a férfi az ütéseket hárította.

A vádlott ugyanezen a napon megjelent a sértett budapesti lakásában, oda – a sértettől korábban megszerzett kulccsal – bement, és ott több használati tárgyat és a falakat megrongálta úgy, hogy azokat összefirkálta, az étkezőasztalt megkarcolta, az egyik belső ajtót beszakította. A rongálással a lakásban okozott kár összesen: 237 834 forint.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélje, valamint az elkövetés eszközéül használt kést kobozza el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT