Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2019. Március 26. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Kocsma előtt szúrta halálra ismerősét – Letartóztatásban marad

Kocsma előtt szúrta halálra ismerősét – Letartóztatásban marad

A letartóztatása hosszabbítására tett indítványt a megyei főügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy csolnoki italozó előtt szóváltásba került egy ismerősével, akit előbb arcon ütött, majd leszúrt.

Az elkövető 2018. szeptember 28-án Csolnokon egy kocsma előtt anyagi vita közben a sértettet ököllel arcon ütötte, amitől a sértett a földre esett. A szemtanúk a gyanúsítottat számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a gyanúsított kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett a gyanúsított felé indult, aki a késsel nagy erővel a sértettet mellkason szúrta. A sértett a helyszínen életét veszítette – közölte közleményében az ügyészség.

Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A férfit korábban kábítószer-kereskedelem vétsége a bíróság 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amely még nem járt le.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását rendelte el 2018. október elsején, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, a hatóság elől elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, továbbá újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság telekommunikációs eszköz használatával hallgassa meg a gyanúsítottat, amelynek alapján a letartóztatás határidejét 2019. június elsején hosszabbítsa meg.

A bíróság a 2019. március 25-én tartott ülésen az ügyészség indítványának helyt adott, megállapította, hogy a szökés és bűnismétlés veszélye változatlanul fenn áll.

Megszólaltak a csolnokiak a késelés után - Kiderült, hogy miért történhetett a késelés - VIDEÓVAL

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.