Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 13. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Költészet Napja Esztergomban

Költészet Napja Esztergomban

Esztergom rangos helyszínen, a Vármúzeum nagytermében tartott idén a költészet napját. Az április 11-ei ünnepségen egy költő és egy költőket remekül tolmácsoló színművész kalauzolta a líra világában.

"Esztergom, ez a Pilis és a Duna közé teremtetett, ezeréves város a maga történelmével, szellemiségével nem véletlenül lehetett múzsája a magyar irodalom olyan alakjainak, mint Balassa Bálint, Csoóri Sándor, vagy éppen Babits Mihály. Ebben a városban benne van mindaz az elmondhatatlan derűs és könny, ami az igazi nagy költő k legkiválóbb alkotásaiban megfogalmazódik" - ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Romanek Etelka polgármester a publikumot a Magyar Költészet Napja ünnepségen.

A Vármúzeum lovagtermében elsőként Szepesi Zsuzsanna lépett a közönség elé. Az Esztergom környékről származó, de ma már Pomázon élő költő, meseíró, tanár versei, novellái, meséi több antológiában, folyóiratban és mesekönyvekben jelentek meg. Nagy élmény volt a költő személyes tolmácsolásában hallgatni költeményeit, illetve a versek világáról szóló, átfogó képet adó gondolatait.

Szepesi Zsuzsannát Horányi László zenés-lírai összeállítása követte, melyben az ismert színművész Sinka István-estjének veretes részleteivel, valamint Ady Endre, József Attila, illetve a kortárs lírikusnak számító Jantyik Zsolt csodaszép verseivel kápráztatta el a jelenlévőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.