Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 08. 00:43, csütörtök | PR

Költséghatékony melegítési és fűtési megoldás otthonra

Költséghatékony melegítési és fűtési megoldás otthonra

Sokan megtapasztalhattuk már azt, hogy odakint ugyan lehűlt az idő, de bent még nem kell folyamatosan melegen tartani otthonunkat. Hogyan lehet csak egy adott helyiséget felmelegíteni?

Természetesen az egyik megoldás az, ha csak abban a szobában nyitjuk ki a fűtőtestet, és a többiben elzárjuk, ez evidens. Ám ettől még ugyanúgy be kell indítani a fűtési rendszert, amellyel így több energiát és vizet vagy gázt vagy egyéb tüzelőanyagot használunk fel, mint ami indokolt lenne. A másik lehetőség, hogy beszerzünk egy elektromos fűtőtestet, így számos előnyét kihasználva, okosan és költséghatékonyan is megoldhatjuk a melegítést.

Mit tudnak az elektromos fűtőtestek?

A modern elektromos fűtőtestek azért a legköltséghatékonyabb megoldások kisebb helyiségek befűtésénél, mert a kívánt hőmérséklet 0,1 Celsius fokos pontossággal beállítható a termosztát segítségével. Mivel elektromos árammal működnek, ezért olcsóbb és gyorsabb a felfűtésük, ha figyelembe vesszük a teljesítményüket, valamint, hogy mekkora helyiség melegítésére ajánlják a gyártók.

Az elektromos fűtőtestek esztétikus kialakításúak, falra szerelhetőek és karbantartást sem igényelnek. A legnagyobb előnyük, hogy függetlenül a korábban kialakított fűtésrendszertől is üzemeltethetők. Egyes darabok időzíthetők is, találhatunk kvarccsöves, kerámia változatot is, olajradiátort és fűtő ventilátort is, valamint konvektor fűtőtestet is. Nézzünk körül, járjunk utána, hogy a mi igényeinkhez melyik a legmegfelelőbb választás!



Mikor érdemes használni?

Elképzelhető, hogy egy pici helyiségbe elegendő egy kicsi, ventilátoros fűtőtest, vagy egy falra szerelhető "csík" hősugárzó is. Általában a fürdő az otthonunkban az a szoba, ahol a leggyakrabban van szükség melegítésre vagy extra fűtésre.

Ha pici baba van a háznál, akkor mindenképpen érdemes előre felkészülni és beszerezni egy könnyen mozdítható elektromos fűtőtestet, amelynek azonnali a hatása. Neki ugyanis a fürdőzés előtt, közben és után is jól jön, vagyis kell a meleg, mert vetkőztetés, masszírozás és öltöztetéskor is ügyelni kell rá, hogy meg ne fázzon.

Emellett az őszi-téli időszakban a törölközők és ruhák száradását is felgyorsíthatjuk, ez néha kifejezetten fontos és praktikus tud lenni. Egyre több fürdőszobába terveznek már alapból a törölközőszárítóval, de ez utólag is felszerelhető a fürdő falára, a rögzítésen kívül konnektorra lesz szükség.

A vizes helyiségen túl nagy hasznát vehetjük az elektromos fűtőtestnek akkor is, ha a napunk nagy részét általában egy szobában töltjük, és jól esik, ha melegben lehetünk. Az idősebb korosztály számára az egyik legjobb megoldás lehet egy ilyen fűtőtest, vagy például az olajradiátor is. Mivel kezelésük könnyű és egyszerű, ezért az idősebb generáció tagjai is bátran használhatják.

Ugyanakkor minden esetben alaposan olvassuk el a tájékoztatót, vegyük figyelembe a biztonsági előírásokat, hogy elkerüljük a baleseteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.