Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. November 08. 12:18, kedd | PR
Forrás: (x)

Komfortos megoldások az otthon töltött estékre

Komfortos megoldások az otthon töltött estékre

Ahogy jön a tél, az ember jobban behúzódik az otthonába.

Kevés jobb dolog van annál, mint hazaérni a meleg lakásba, leülni kettesben a tévé elé egy-egy bögre forralt borral és fürdőköpenyekbe bújva nézni a tévét vagy könyvet olvasni. Használjuk ki az őszi és téli estéket, mert sok olyat adhatnak, amire a nyári esték nem képesek!

A legjobb téli programok

Ugyan a nyár végével egy kicsit temetjük a programokat, nincs rá okunk, hiszen számos olyan dolog van, amit csak télen csinálhatunk! Elmehetünk síelni, korcsolyázhatunk az ideiglenesen felállított pályán a szabadban, a merészebbek pedig snowboardozhatnak is! A karácsonyi vásárokban felkészíthetjük lelkünket az ünnepre, mézeskalácsot majszolhatunk és forralt bort ihatunk hozzá, ami tökéletesen átmelegít a hidegben. Ugyan a karácsonyi ajándékok vásárlásra sokaknak teher, annak is megvan a maga öröme, amikor a kirakatokat nézegetve próbáljuk kitalálni, hogy melyik szerettünk minek örülne a legjobban az ünnepen.

A téli időszak arra is kiváló lehet, hogy bevezessük a rendszeres sportolást az életünkbe. Akár benti mozgásformákkal próbálkozunk, akár kimerészkedünk, mindenképpen hasznos, hiszen azon túl, hogy alakunkat formálja, immunrendszerünket is kiválóan erősíthetjük vele.

Ha otthon maradnánk…

Télen sokunk dönt az otthoni bekuckózás mellett, különösen, ha az időjárás nem a legjobb arcát mutatja. Ahelyett, hogy a hidegben és latyakban rónánk az utcákat, inkább veszünk egy forró fürdőt, levesszük a fogasról a puha és illatos fürdőköpenyeket, kényelmesen elhelyezkedünk a kanapén, és olyasmit csinálunk, amit szeretünk. Ekkor már felhúzhatjuk a puha zokninkat is, és illatgyertyákkal, valamint hangulatvilágítással gondoskodhatunk arról, hogy átjárjon bennünket a melegség.

Ha időt találunk arra, hogy kikapcsoljunk, számtalan dolgot csinálhatunk anélkül is, hogy elmennénk valahová. Befejezhetjük régen félretett könyvünket, miközben forró teát szürcsölünk, de akár abba is belekezdhetünk, ami múlt karácsony óta várat magára.

Ha inkább bámulnánk a semmibe, a tévénézés a legegyszerűbb módja, ahol nemcsak az esti kínálatot böngészhetjük át, hanem sorozat-maratont is tarthatunk! Akár hétvégi tervnek sem rossz program egész két napon át pizsamába vagy fürdőköpenybe bújva nézni kedvenc sorozatainkat vagy akár egy újba belekezdeni. Ugyanígy eljárhatunk a filmekkel is, de az is tökéletes pihenés, ha semmit nem teszünk, csak zenét hallgatva elnyúlunk a kipárnázott kanapén, és lazítunk.

A téli esték arra is alkalmasak, hogy olyan dolgokat csináljunk, amiket eddig halogattunk: iratkozzunk be a régen vágyott nyelvtanfolyamra, rendszerezzük a dokumentumokat a számítógépünkön, tanuljunk meg játszani azon a hangszeren, amin már régóta szeretnénk! A hideg téli estéken felhívhatjuk rég nem látott rokonainkat, vagy szüleinket, testvéreinket, nagyszüleinket.

Az őszi és téli időszak arra is ideális, hogy újabb ételeket próbáljunk ki, és elkészítsük őket esténként. A sütés-főzés alatt keletkező ízek és illatok rendkívül ünnepiek tudnak lenni, nem is beszélve arról, hogy akár olyan étkek is készülhetnek, amiket a jövőben is felvehetünk a repertoárunkba.

Egy új hobbit is felfedezhetünk a sötét, hideg estéken, így köthetünk, horgolhatunk, de akár gyöngyöt is fűzhetünk. Karácsonyig bőven van idő belejönni, így az sem kizárt, hogy olyan profik leszünk, hogy még a karácsonyi ajándékokat is mi magunk fogjuk készíteni!

Otthoni programötletek

Otthon sem kell magányosan tölteni az estéket, hiszen barátainkkal együtt igazi program a filmnézés, ha pedig egy nagy adag popcornnal is kiegészítjük, a moziban is érezhetjük magunkat! Nagy élmény lehet egy közös vacsora elkészítése és elfogyasztása, de egy társasjáték-est is hagyományt teremthet! Több, az interneten keresztül játszható társasjáték van, így családtagjainkkal vagy barátainkkal az online térben is játszhatunk Activity-t vagy Scrabble-t is!

Az őszi és a téli időszakkal búcsút kell mondanunk az önfeledt nyárnak, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk arról, hogy élvezetes programokat találjunk, hiszen otthonunkban is számos lehetőségünk van erre. Ha egyedül vagyunk, akkor sem kell magunkba zuhanva várnunk a tavaszt, mert csak meg kell találnunk azt, amivel szívesen töltjük az időt!

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 14:01, szerda | PR

Gazdaságos fűtési tippek a Kazán WebShoptól

Talán soha nem volt még olyan fontos, hogy gazdaságosan fűtsük otthonunkat, mint most. A megemelkedett energia- és gázárak mindenkit gondolkodásra késztetnek, különösen most, közvetlenül a téli hónapok előtt.

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 10:34, péntek | PR

Ha van weboldalad, ezt 2023-ban meg kell tenned

Időben fel kell készülnöd a jövő évre, ha van weboldalad, vagy webshopod és nem csak Esztergom környékén, de országosan számítasz forgalomra.

2022. November 25. 10:33, péntek | PR

6 hely, ahol mindenképpen készíts fotót, ha Las Vegasban jársz

Napjainkban a közösségi oldalak népszerűsége töretlen. Ha te is szereted kitenni ezekre a legjobban sikerült képeidet, akkor mutatjuk is, hogy hol, milyen helyeken készíts képet, ha Las Vegasban jársz!