Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. December 11. 16:16, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Komoly éjszakai fagyok várhatók a jövő héten

Komoly éjszakai fagyok várhatók a jövő héten

Komoly éjszakai fagyok várhatók a jövő hét elején: hajnalban -9 és -3 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb lehet.

A csapadék megszűnik, a szél élénk, olykor erős lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül valószínű. A hét második felében lassú melegedés kezdődik, változékonyabb lesz az időjárás, és ismét előfordulhat eső, ónos eső, havas eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a Dunától keletre is csökken a felhőzet, ugyanakkor északon, északkeleten maradhatnak erősen felhős tájak, arrafelé további havazás, hózápor fordulhat elő, délutántól csökkenő intenzitással és területi kiterjedtséggel. A nyugati szelet elsősorban a Győr-Budapest-Szolnok széles sávjában kísérik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Kedd hajnalban főleg északkeleten lehetnek ködfoltok, illetve rétegfelhőzet, amely napközben megszűnik. Általában gyengén felhős, napos idő várható. Estétől nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezhet, csapadék nem valószínű. A délnyugati, majd déli, délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Hajnalban általában -9 és -3 fok között lehet a hőmérséklet, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb lesz. Kora délután -3, +3 fok várható.

Szerdán átmeneti szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős időre lehet számítani. Helyenként előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás, majd gyenge eső is. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. Hajnalban általában -9 és -3 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb lehet. A csúcshőmérséklet -3 és +4 fok között valószínű.

Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult időre lehet számítani. Eleinte kevés, a délutáni, esti óráktól több helyen előfordulhat eső. Főleg délelőttig, elsősorban északon, északkeleten a hegyekben ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. A keleti, délkeleti szél néhol megélénkül. A hőmérséklet hajnalban általában -7 és +2 fok között alakul, a maximum 0 és +7 fok között valószínű.

Pénteken átmeneti szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős idő várható. A nap első felében több helyen várható eső, majd a nap második felében átmenetileg kevesebb, estétől viszont ismét több helyen valószínű csapadék. Az esőt helyenként havas eső, hó válthatja. A délnyugati, majd északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum általában -4 és +4 fok között alakul, a csúcshőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között valószínű, de a délkeleti országrészben 10, 13 fokot is mérhetnek.

Szombaton kezdetben jobbára erősen felhős vagy borult idő valószínű, a nap második felében nyugat felől felszakadozhat a felhőzet. Egyre kevesebb helyen valószínű havazás, hózápor. Kezdetben főleg délkeleten, keleten eső, ónos eső, havas eső is előfordulhat. Többfelé megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali -7 - +1 fokról -2 és +2 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban általában -9, -3 fok, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. Kora délután -3 - +2 fok várható.

Fotó: Pixabay

Címkék: fagy, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.