Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2012. Október 19. 13:10, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Koncertek, kupadöntő, játszóház –hétvégi programajánló

Koncertek, kupadöntő, játszóház –hétvégi programajánló

Kávéházi beszélgetés, szauna estek, rögbi kupadöntő, hastáncfesztivál, koncertek, játszóház, mindezek várják hétvégén az esztergomiakat és környékbelieket. Programajánló!

Péntek (október 19.)

Kávéházi est Kukorelly Endrével
Folytatódik a Kávéházi Esték elnevezésű író-olvasó találkozó az El Greco Kávéházban, melynek pénteken 18 órától Kukkorelly Endre, író, költő, egyetemi tanár lesz a vendége. Részletek itt!

Szauna estek az Aquaszigeten
Szaunázó esteket rendez pénteken és szombaton 21 és 24 óra között az esztergomi élményfürdő. A szaunás programokon a vendégek megismerhetik az Aquasziget Wellness világát és természetesen hódolhatnak a szaunázási szokásaiknak. További részletek az Aquasziget honlapján találhatók.

Rap és Hip-Hop a +21-ben
Rap és Hip-Hop partival vár pénteken 22 órától a +21 Kultúrhely és Koktélbár, ahol fellép MR Busta, BEAT és ESSEMM. Az est házigazdája Sluki.

Szombat (október 20.)

Ingyenes elektronikai hulladékgyűjtés
Ingyenes lomtalanítást szervez Esztergom köztisztasági vállalata szombaton a Poór Antal térre. Az akció során a kijelölt konténerbe a lommá vált elektronikai hulladékot lehet kihelyezni. Részletek itt!

Keleti Varázslat Hastáncfesztivál
A Thara Hastánciskola szervezésében Keleti Varázslat Hastáncfesztivál várja az érdeklődőket szombaton 17 órától a dorogi művelődési házban. Bővebb információ kérhető a 30/491-4753-as telefonszámon.

Teraszzáró sörparti és kupadöntő
Szombaton 14 órától a Rögbi Magyar Kupa bronzmeccsét játssza le a Battai Bulldogok és a Budapest Exiles együttese a Prímás-szigeten, majd 16 órától a kupadöntőben az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE fogadja a Kecskeméti ARC csapatát. Ezt követően pedig 18 órától Teraszzáró sörpartit rendeznek a Vitéz-játékosok a Rugby Club Hotelben, ahol a Matolcsi Band zenél.

Sámán-nap a Kaleidoszkóp Házban
Sámán-nappal vár 15 órától a Kaleidoszkóp Ház, ahol az érdeklődők a sámáni világképpel, mágikus gyakorlatokkal, a sámándob készítés titkaival, dobbal való beavatással ismerkedhetnek meg. A házban kiállított dobokat kézbe is vehetik és kipróbálhatják a jelenlévők. Ezzel együtt a szervezők kísérletet tesznek egy sámáni közösség kialakítására, majd beszélgetés zajlik a magyar őshagyományokról, szellem-lélek-test egységéről, szimbólumokról, zodiákusról, állatövi jegyekről, gyógy- és fő-szer növények használatáról, a természetben rejlő őserőről, őstudásról, a Pilis titkairól. Végül sámánzenekar szórakoztatja a közönséget.

Nikson, Depressziós, Alvin és a Mókusok koncert
A Nikson, a Depressziós és az Alvin és a Mókusok együttes koncertezik 18 órától a Pézsa Tibor sportcsarnok alagsorában szombaton.

Októberfest a Trafóban
Októberi Sörfesztivállal vár szombaton 21 órától az esztergomi Trafó, ahol utoljára lép fel ebben a felállásban a helyi The Rugó együttes.

Justmusic.fm night a +21-ben
Táncolható klubzenével vár szombaton 21 órától a +21 Kultúrhely és Koktélbár, ahol zenél Figaro, DJ Ortyn, Kutinova, Sluki.

Vasárnap (október 21.)

Újra Esztergomban a MEGA Játszóház
Ismét Esztergomba látogat a MEGA Játszóház, mely vasárnap ezúttal is a sportcsarnokban várja a játszani vágyó gyerekeket is szüleiket. A játékok és a programok már egyéves kortól látogathatók. Részletek itt!

Fixfaktor - tehetségkutató fogyatékkal élőknek
Hagyományteremtő szándékkal szervez értelmi fogyatékossággal vagy mentális sérüléssel élők számára tehetségkutató versenyt, fesztivált és bált a Mancus Egyesület október 21-én a Féja Géza Közösségi Házban. Részletek itt!

Kedd (október 23.)

Batóri koncert
Baróti István orgonaművész koncertezik a Bazilika 16 órától, a művész többek közt Bach és Kodály Zoltán műveit adja elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.