Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2020. Október 12. 14:08, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Konferenciát tartottak a Duna-menti horgászok

Konferenciát tartottak a Duna-menti horgászok

A Dunamente Ökoturisztikai Központban tartotta meg a napokban nyolc horgászegyesület a Duna-menti Társszövetségi Tanácskozást, melynek házigazdája a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) volt.

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke elmondta, hogy a Duna melletti működő horgász szervezetek évente két alkalommal tartanak szakmai konferenciát, melyen megvitatják a horgásztársadalmat és az egyesületeket érintő kérdéseket. A köszöntők, illetve a megnyitó után röviden bemutatták a KEMHESZ működését.

Zoltai Dániel megjegyezte: azért is fontosak ezek a találkozók, mert folyamatosan növekszik a horgászok létszáma. Hazánkban már jóval több mint 600 ezer ember rendelkezik érvényes horgászigazolvánnyal, amely nyilván az egyre pozitívabb tőrvényi háttérnek, például a halászat szinte teljes megszüntetésének köszönhető, azonban ezen rendelkezések új feladatok elé is állítják a megyei szövetségeket.

– A MOHOSZ és az állam kapcsolata kitűnő, a halőri autóktól kezdve az egyéb tárgyi segítségekig nagy eszközállományt biztosít számunkra – mondta az elnök.A tanácskozáson Dr. Tóth Balázs. hidroökológiai referens mutatta be a Táti-szigeteki élőhelyrekonstrukciós projektet, míg Balogh Attila halgazdálkodási szakértő a természetes vízi süllőszaporítás lehetőségeiről beszélt a jelenlévőknek. A Duna menti szövetségek problémái és lehetőségei hasonlóak.

A rendezvényen szóba kerültek a szabálysértések is, mellyel kapcsolatban Zoltai Dániel elmondta: volt olyan horgász, aki azzal buktatta le saját magát, hogy az egyik ismert közösségi oldalra töltött fel néhány fényképet. Így derült ki, hogy a vödörben egy olyan halat tárolt, melyet vissza kellett volna engednie. Ugyanakkor az elnök szerint pozitív a tendencia, sokkal környezettudatosabbak a horgászok, összeszedik maguk után a szemetet, ezáltal a példamutatásra is figyelnek.

– Idén mintegy 3000 jegyet adtunk el 18 év alatti személy számára, összesen pedig 19 ezer érvényes állami jegyet értékesítettek megyeszerte. Előremutató az is, hogy a horgászvizsgát tett személyek számát tekintve is az élmezőnybe tartozunk – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.