Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2014. Április 17. 07:55, csütörtök | Helyi

Konszenzus Esztergomban a problémamentes adósságrendezési törlesztések fizetéséért

Konszenzus Esztergomban a problémamentes adósságrendezési törlesztések fizetéséért

Rendkívüli testületi ülést tartottak szerdán az esztergomi képviselők, akik arról döntöttek, hogy ideiglenes bizottságot hoznak létre az adósságrendezés egyezségek lezárásáért, a részletek problémamentesen kifizetéséért.

Miután a várossal jelenleg is szavatossági perben álló Mária Valéria hotel és mélygarázs tulajdonosa, a Giegler Kft. újabb adósságrendezést kezdeményezett, Tétényi Éva polgármester (független) rendkívüli testületi ülést hívott össze szerda délutánra a városháza nagytermébe. A vitát követően a polgármester javaslatára kompromisszumos megoldás született, melyet minden párt támogatott, és melynek értelmében Esztergom Város érdekei védelmében és az adósságrendezési egyezségek megnyugtató lezárására eseti bizottságot hoznak létre.

A most alakított eseti bizottság az adósságrendezési eljárás során még 2011-ben döntést hozó bizottság mintájára 5 tagból áll, tagjai a polgármester, az aljegyző, a pénzügyi és ellenőrzési bizottság elnöke, egy testület által delegált tag, és egy ellenzéki képviselő. (Tétényi Éva – független, dr. Sarkantyu Lajos Adrián aljegyző, Steindl Balázs és Meggyes Tamás - Fidesz – KDNP, Nyíri Attila – MSZP). A testületi ülés szünetében az eseti bizottság arról döntött, hogy a rövid határidőre való tekintettel a húsvéti ünnepek után azonnal összeülnek, hogy a következő, május 24-i testületi ülésre már konkrét javaslatokkal élhessenek a képviselők felé. Az eseti bizottság feladata, hogy a négy éve indult adósságrendezés idén szeptember 30-ig esedékes utolsó részletének kifizetését problémamentesen megoldja a város, valamint hogy az önkormányzati tulajdonban lévő Strigonium Zrt.-hez tartozó cégek alvállalkozói a pénzükhöz juthassanak.

A polgármester a szavazást követően reményét fejezte ki, hogy az eseti bizottság minden párt általi támogatottsága utat mutathat abba az irányba, amely felé Magyarország első fővárosában történelmi szerepéhez és rangjához méltón a jövőben a megoldáskeresésen lesz a hangsúly. Így az őszi önkormányzati választásokon felálló új testület a múltat lezárva teljes erejével a város fejlődésére koncentrálhat – immár teljesen tiszta lappal – mondta Tétényi Éva.

Városháza

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.