Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 24. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Körbetekerhetjük a Velencei tavat

Körbetekerhetjük a Velencei tavat

Körbebiciklizhető a Velencei-tó – tudatta közleményében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, L. Simon László, országgyűlési képviselő, Tóth István, a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Takács János, Pákozd község polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármestere, valamint Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró község polgármestere társaságában ünnepélyes keretek közt vágta át az átadást jelképező szalagot Pákozdon, a Katonai Emlékparkban.


A több mint félmilliárd forintos uniós forrásból megvalósuló kerékpárút-hálózat befejező szakaszának - amely a térség főbb turisztikai látványosságait kapcsolja össze - elkészültével Pákozd, Velence és Sukoró települések régi törekvése valósult meg. Mostanáig ugyanis hiányzott az a körülbelül 15 km-es kerékpárút-szakasz, amellyel immáron biztonságosan és kényelmesen körbekerékpározhatóvá vált a Velencei-tó.

A Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat befejező szakaszának átadásán a sportért felelős államtitkár elmondta, hogy véleménye szerint a kerékpározás a szabadidő aktív eltöltésének egyik igazán jó formája. Kiemelte, hogy az állami sportirányítás részéről a Sportért Felelős Államtitkárság a 2011-es évben csaknem 600 millió forintot különített el szabadidősport feladatokra. Ez az összeg így majdnem duplája a 2010-ben a szabadidősport szféra működtetésére és fejlesztésére szánt állami forrásnak.

Czene Attila hangsúlyozta: „Ez is azt bizonyítja, hogy a kormány következetesen végigmegy azon a - sport területét érintő - úton, mely az ország egészségügyi mutatóinak javítását, a különböző sportágakkal kapcsolatos infrastrukturális fejlesztéseket, a rendszeres testmozgás megszerettetését tűzte ki céljául.” Hozzátette, hogy ez is összhangban áll a sportvezetés elképzeléseivel, miszerint, ne csupán sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk. (lm)

MNO

Címkék: velencei-tó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni