Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2019. Augusztus 26. 09:07, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Korcsolyázáskor lökdöste, majd utána ököllel ütötte a gyereket az ittas férfi

Korcsolyázáskor lökdöste, majd utána ököllel ütötte a gyereket az ittas férfi

Vádat emelt az ügyészség, pénzbüntetést kaphat a fiatal férfi.

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy ittasan korcsolyázó fiatal felnőtt férfival szemben, aki korcsolyázás közben kezdett ki a kiskorú sértettel, majd az esztergomi korcsolyapályáról távozó sértettet követte és két alkalommal, ököllel megütötte – közölte az ügyészség közleményében.

Kitérve arra, hogy az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 14-én este esztergomi korcsolyapályán, minden előzmény nélkül a mellette elhaladó kiskorú sértettet jobb vállával „kötekedő módon” szándékosan megütötte, majd hangosan szidalmazás közben lökdösni kezdte. A vádlott a sértettet legalább 10 alkalommal, két kezével a mellkas részen meglökte, akit a közelben lévő barátai a további bántalmazás megakadályozásáért elkísértek a helyszínről.

A vádlott a sértettet további hangos szidalmazással követni kezdte, majd amikor utolérte a bal füle mögötti részen ököllel megütötte. A sértett ezt követően tovább indult, azonban a vádlott még mindig követte és folyamatosan, emelt hangon provokálta, verekedésre szólította fel. A gyerek kinevette a vádlottat, emiatt a vádlott még idegesebb lett és újból, a sértett bal füle mögötti részt ököllel, olyan erővel megütötte, hogy a sértett megszédült.

A gyerek végül nem sérült meg, a vádlottnak azonban a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.