Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2019. Augusztus 26. 09:07, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Korcsolyázáskor lökdöste, majd utána ököllel ütötte a gyereket az ittas férfi

Korcsolyázáskor lökdöste, majd utána ököllel ütötte a gyereket az ittas férfi

Vádat emelt az ügyészség, pénzbüntetést kaphat a fiatal férfi.

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy ittasan korcsolyázó fiatal felnőtt férfival szemben, aki korcsolyázás közben kezdett ki a kiskorú sértettel, majd az esztergomi korcsolyapályáról távozó sértettet követte és két alkalommal, ököllel megütötte – közölte az ügyészség közleményében.

Kitérve arra, hogy az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 14-én este esztergomi korcsolyapályán, minden előzmény nélkül a mellette elhaladó kiskorú sértettet jobb vállával „kötekedő módon” szándékosan megütötte, majd hangosan szidalmazás közben lökdösni kezdte. A vádlott a sértettet legalább 10 alkalommal, két kezével a mellkas részen meglökte, akit a közelben lévő barátai a további bántalmazás megakadályozásáért elkísértek a helyszínről.

A vádlott a sértettet további hangos szidalmazással követni kezdte, majd amikor utolérte a bal füle mögötti részen ököllel megütötte. A sértett ezt követően tovább indult, azonban a vádlott még mindig követte és folyamatosan, emelt hangon provokálta, verekedésre szólította fel. A gyerek kinevette a vádlottat, emiatt a vádlott még idegesebb lett és újból, a sértett bal füle mögötti részt ököllel, olyan erővel megütötte, hogy a sértett megszédült.

A gyerek végül nem sérült meg, a vádlottnak azonban a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.