Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 30. 14:48, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kórházba siető autós életét mentette meg a polgárőr

Kórházba siető autós életét mentette meg a polgárőr

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület állományába tartozó Bende Jenő polgárőr gyors helyzetfelismerésével megmentette egy tehetetlen beteg életét szerdán.

Bende Jenő szerdán 17 óra 5 perckor indult Pilismarótról-Esztergom irányába buszos szolgálatába. Az indulást követően azt vette észre, hogy Basaharcnál egy kivilágítatlan jármű áll. Hol világított a világítása, hol nem. A személyautók elmentek mellette. A fehér Suzuki hátulja nem az útesttel párhuzamosan állt, hanem hátuljával kifele. Az busszal megállt, odament az autóhoz. Ekkor látta, hogy egy idős férfi ül benne, aki nehezen beszélt. Az ajtót nem tudta kinyitni, ugyanis rosszul volt. Kórházba igyekezett volna. Útját viszont nem tudta folytatni. A polgárőr gyorsan hívta a mentőket. Majd közben a rendőrök is megérkeztek, így engedélyükkel folytatta útját.

A helyi polgárőrség vezetője, Bodrogai Sándor hangsúlyozta: Bende Jenő cselekedete példa lehet mások számára, arra is, hogy a közúton jobban figyeljünk oda az ott közlekedőkre, a valami okból elakadt járművekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.