Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2017. November 30. 14:48, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kórházba siető autós életét mentette meg a polgárőr

Kórházba siető autós életét mentette meg a polgárőr

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület állományába tartozó Bende Jenő polgárőr gyors helyzetfelismerésével megmentette egy tehetetlen beteg életét szerdán.

Bende Jenő szerdán 17 óra 5 perckor indult Pilismarótról-Esztergom irányába buszos szolgálatába. Az indulást követően azt vette észre, hogy Basaharcnál egy kivilágítatlan jármű áll. Hol világított a világítása, hol nem. A személyautók elmentek mellette. A fehér Suzuki hátulja nem az útesttel párhuzamosan állt, hanem hátuljával kifele. Az busszal megállt, odament az autóhoz. Ekkor látta, hogy egy idős férfi ül benne, aki nehezen beszélt. Az ajtót nem tudta kinyitni, ugyanis rosszul volt. Kórházba igyekezett volna. Útját viszont nem tudta folytatni. A polgárőr gyorsan hívta a mentőket. Majd közben a rendőrök is megérkeztek, így engedélyükkel folytatta útját.

A helyi polgárőrség vezetője, Bodrogai Sándor hangsúlyozta: Bende Jenő cselekedete példa lehet mások számára, arra is, hogy a közúton jobban figyeljünk oda az ott közlekedőkre, a valami okból elakadt járművekre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban