Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 04. 11:01, kedd | Helyi
Forrás: Vezess

Környezetkímélő, csuklós, okostelefon töltő és wifi-router is van benne

Környezetkímélő, csuklós, okostelefon töltő és wifi-router is van benne

Számos kényelmi funkcióval és újítással szerelték fel azt a nemrég megjelent járművet, amelyen már utazhatunk is.

Hosszabb élettartammal rendelkező akkumulátorokat kapott a Mercedes-Benz alacsony padlós csuklós busza.Három évvel a világpremierje után a Mercedes-Benz eCitaro új, nagyobb teljesítményű akkumulátorokat kapott, így akksi csere nélkül tovább gurulhat a nagyvárosok útjain.

A Németországban lévő hannoveri közlekedési vállalat az ÜSTRA összesen 48 darab eCitarót vásárolt, amelyből 30 darab csuklós kivitelű. A megrendelt flotta első példányait már tavaly szeptemberben üzembe helyezték.

Az új, teljesen alacsony padlós városi közlekedés igényei alapján fejlesztett autóbuszokból a látványos és komfortnövelő fejlesztések sem hiányozhatnak. Ennek megfelelően az utasterük légkondicionálásáról nagy teljesítményű klíma gondoskodik. Az okostelefonok töltéséhez a belső térben 13 USB-pont áll rendelkezésre, amelyeket jól elérhető helyeken, főként az ablakok közötti oszlopokon helyeztek el. A fedélzeten wifi-router is megtalálható, ennek köszönhetően a fedélzeten utazók vezeték nélküli internetes szolgáltatást is igénybe vehetnek.

A közlekedési vállalat úgy számol, hogy 2023-ra valamennyi belvárosi viszonylatát tisztán elektromos buszokkal lesz képes fenntartani. A Hannover alacsony emissziójú zónájában közlekedő elektromos Mercedes-Benz buszokkal várhatóan 3800 tonnával csökkenthető a belvárosi viszonylatok károsanyag-kibocsátása.

Esztergomban a csuklós eCitaro kistestvére mutatkozott be és a héten még ingyen kipróbálható.

Fotók: vezess.hu; Somogyi András

#zoldbusz #kornyezetvedelem #itm #magyarorszag

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.