Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 24. 05:53, szerda | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kóros elmeállapota miatt kiengedték az előzetesből a süttői kettős gyilkost

Kóros elmeállapota miatt kiengedték az előzetesből a süttői kettős gyilkost

A Tatabányai Járásbíróság megszüntette annak a férfinak a letartóztatását és elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését, aki 2020. május 16-án, Süttőn megölte majd felgyújtotta lánytestvérét és sógorát.

Kóros elmeállapotú az a férfi, aki megölte a testvérét és a sógorát.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája megszüntette annak a férfinak a letartóztatását és elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését, aki Komárom-Esztergom Megye egyik településén 2020. május 16. napján 00 óra 57 percet megelőző időben megölte lánytestvérét, valamint sógorát, ezt követően pedig a holttesteket meggyújtotta.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Komárom-Esztergom Megye egyik településén található családi házban 2020. május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét. Ezt követően a gyanúsított a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a gyanúsított is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, a bíróság az ügyészség indítványára 2020. június 25. napján rendelte el a letartóztatását.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, amely miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, emiatt vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája megszüntette a gyanúsított letartóztatását és ezzel egyidejűleg hat hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll annak a veszélye, hogy kóros elmeállapotára tekintettel újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Illusztráció: Pixibay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT