Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 06. 09:37, vasárnap | Helyi

Köszöntsük ma a pedagógusokat!

Köszöntsük ma a pedagógusokat!

Nincs még egy hivatás, ahol ennyi az öröm, a küzdelem, a hiábavaló vagy sikeres erőfeszítés. Nincs még egy ilyen munka, melynek során nemcsak agyakat palléroznak, hanem jellemet lelket is formálnak - emberré nevelnek.

Június első vasárnapja pedagógusnap, amelyet Magyarországon 1952. júniusában ünnepeltek meg először. Ezen a napon adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket, később egyes kitüntetéseket is az ország és a települések legkiválóbb pedagógusainak.

“A tanári pálya minden más pályánál tágasabb, határtalanabb, s mint a Nílus termékeny vize, túlárad saját partjain. A jó tanár nemcsak pedagógus, hanem kertész, filozófus, esztétikus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben, s nemcsak tudását közvetíti – bár ez sem kevés -, hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész, életet visz a könyvekbe, a könyveken keresztül a tanításba, állandó s eleven hidat épít az eszmény és a mindennap, az elvontság és tapasztalás közé” -írta Gyergyai Albert.

Pedagógusaink emlékét -ha akarjuk, ha nem - egy életen át magunkban hordozzuk. A tananyag elhalványulhat, az átadott ismeretek némelyike megkophat, de a szívünk nem felejt. Arra mindig emlékezni fogunk, hogy ki segítette, ki egyengette utunkat kemény szigorral, ám emellett hittel és szeretettel a bölcsödétől és az óvodától kezdve egészen az egyetemig. Az igazi pedagógusok és tanításuk életünk végéig velünk maradnak.

Boldog pedagógusnapot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.