Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2022. Január 23. 09:49, vasárnap | Helyi
Forrás: KÓTA Facebook

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

2022. január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében. 14 kategóriában 37 díjazottat ismertek el.

Zenekari kategóriában KÓTA-díjjal jutalmazták az Esztergomi Szimfonikus Zenekart és karnagyát Reményi Lászlót, aki édesapja, az alapító Reményi Károly örökségét viszi tovább.

A laudáció szövege: "Az Esztergomi Szimfonikus Zenekart 1968-ban alapította Reményi Károly. Az együttes tagjai a városi zeneiskola tanárai és növendékei, valamint lelkes amatőrök voltak. Reményi László 2012-től fokozatosan vette át a zenekar vezetését, kitartó lelkesedéssel folytatva az édesapja által elkezdett munkát. Az utóbbi években a csökkenő anyagi támogatás, és a járványhelyzet okozta szigorítások megviselték a zenekart. A próbák és koncertek elmaradtak, de az esztergomiak emlékezetében és Reményi László későbbi terveiben továbbra is él az Esztergomi Szimfonikus Zenekar."

Fotó: Esztergomi Szimfonikus Zenekar

A KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A díjat - melyet a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben.

Borítókép: KÓTA Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.