Városlista
2023. szeptember 21, csütörtök - Máté

Hírek

2013. Június 26. 07:52, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Követelés helyett másfélmilliós bírságot kapott az áramszolgáltató

Követelés helyett másfélmilliós bírságot kapott az áramszolgáltató

Másfél millió forintra bírságolta az áramszolgáltatót a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, mivel az az egyik ügyfelénél egy nem hiteles mérő adatai alapján túlszámlázta a fogyasztást.

Az ügyfél 2012 tavasza óta vitázott az áramszolgáltatóval, mivel az plusz 547 ezer forint áram- és 47 ezer forint mérő-hitelesítési díjat számított fel neki. A reklamációra az a válasz érkezett, hogy a számlázott összegek reálisak.

Amikor az ügyfél a megyei kormányhivatal - elsőfokú - fogyasztóvédelmi hatóságához fordult, az közigazgatási hatósági eljárást indított az ügyben. Ebből derült ki, hogy a mérő hitelessége 2010 utolsó napján lejárt, azóta „joghatásos mérésre nem alkalmas” villanyóra alapján számlázott a szolgáltató. Ezért a szolgáltató az eredeti, több mint félmilliós követelését 88 ezer forintra mérsékelte, a hitelesítési díjról pedig lemondott, miután arról a saját költségén köteles gondoskodni.

Annak ellenére, hogy a panasz megoldódott, az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság másfél millió forintra bírságolta az áramszolgáltatót. Az indok: a számlázási- és a hitelesítési kötelezettség megsértése, továbbá a panaszkezelés határidejének túllépése.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.

2023. Augusztus 11. 17:12, péntek | Helyi

PLATÁN MESÉKKEL NYITOTT ÚJRA A RONDELLA GALÉRIA

2023. augusztus 4-én, 18:00 órakor majdnem két év után újra kinyitott az Esztergomi Vármúzeum Rondella Galériája, a Platán mesék című kiállítással.