Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 16. 09:44, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Közbringa rendszer, közvilágítás, újabb Suzuki, sportsikerek – Heti hírek

Közbringa rendszer, közvilágítás, újabb Suzuki, sportsikerek – Heti hírek

Indul az esztergomi közbringa rendszer… Felszólítás közvilágítás ügyben… Új irányban a Strigonium? Ki lesz Esztergom Lecsókirálya? Megy a Magvető-szobor a Parlament elé… Kimagasló esztergomi sportsikerek. Hírösszefoglaló

Hamarosan kész az ország első közbringa rendszere Esztergomban
Hamarosan elkészül az ország első közösségi kerékpáros rendszere Esztergomban, melyet szeptember 20-án a fejlesztő Neuzer Kft. ügyvezetője, Neuzer András és Völner Pál államtitkár ad át a belvárosban.

Közvilágítás: felszólította Esztergom a szolgáltatót
Felszólította az önkormányzat a közvilágítási szolgáltatót, hogy állítsa helyre a városban a közvilágítást, más különben 15 napon belül Esztergom felbontja a korábban vele kötött szerződést.

Közvilágítási botrány Esztergomban

Végül megy a Magvető-szobor a Parlament elé
Megszavazták a képviselők csütörtöki ülésükön, így a város átadja az államnak az Országház elé szánt, Tisza Istvánnak emléket állító szoborkompozícióhoz a Magvető-szobrot, cserébe érkezik a budapesti Kossuth-szobor.

Új irányban a Strigonium, vezetőcsere a városi holdingnál?
Mélyreható változásokkal megújítja, racionalizálja az esztergomi városi holding, a Strigonium Zrt. működését az esztergomi Fidesz elnöksége és frakciója. Új vezetéssel, közgazdasági szemlélettel működhet majd a cég.

Ki lesz Esztergom Lecsókirálya? – Lecsó Fesztivál
Már jó néhányan jelentkeztek a Fesztiválsziget Esztergom szeptember 21-i Lecsó Fesztiváljának főzőversenyére, de még továbbra is nevezhetnek az esztergomi és környékbeli lecsómesterek.

Jön az újabb Suzuki modell Esztergomból
Még alig indult be az új SX4 S-Cross gyártása, máris szárnyra kapott a hír, hogy jöhet az újabb Suzuki modell az esztergomi gyárból. Ráadásul ismét egy szabadidő-terepjáró gördülhet le a gyártósorokról.

Újabb Suzuki modell készülhet Esztergomban

Férfiakat megszégyenítő esztergomi női futórekord
Abszolút magyar bajnok lett hétvégén Maráz Zsuzsanna a balatonalmádi 12 órás országos bajnokságon. Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület futója ráadásul a férfiakat is lekörözte, tíz kilométert vert a legjobbra.

Egy régi-új kosárpálya avató-ünnepsége – indul az esztergomiak szezonja
Rég nem látott tömeg gyűlt össze az Erzsébet parki kosárpályáján a közelmúltban. Erről kérdeztük Erős Pétert, az Esztergomi Kosárlabda Közhasznú Egylet elnökét és Sasvári Viktort, főszponzort, meghatározó játékost.

Esztergomi bronzérmes az aquatlon vb-n - Rendes Csaba sikere
Az esztergomi Rendes Csaba bronzérmes lett a triatlonos világbajnoki sorozat londoni döntőjének egyik előversenyén, a szerdai aquatlon-világbajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.