Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 18. 13:50, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Közel 1500 rajz érkezett az esztergomi SPH Plusz Kft. rajzpályázatára

Közel 1500 rajz érkezett az esztergomi SPH Plusz Kft. rajzpályázatára

Nemcsak Esztergomból és a környékről, de az ország minden szegletéből és a határon túlról is érkeztek „A jövő robotjai” témájú gyermekrajzok.

Az esztergomi SPH Plusz Kft. rajzpályázatot hirdetett általános iskolák alsó tagozatosai számára, „A jövő robotjai” címmel. A verseny híre még az országhatárokon túlra is eljutott. Rengeteg pályázó kisgyermek küldte el rajzait. Közel 1500 alkotás érkezett, ebből adódik, hogy a szervezőknek nagyon nehéz dolguk volt, a legjobb rajzok kiválasztásában. Az elbírálásnál nemcsak a rajztudást vették figyelembe, a legjobb ötletek is díjazták. A hivatalos eredményhirdetést 2019. december 17-én tartották a gyermekek számára, a cég tavaly átadott gyártócsarnokában, ahol nemcsak a nyereménycsomagjukat kapták meg, hanem egy gyárlátogatáson is részt vehettek a nyertesek. A díjakat a legfiatalabb cégvezető Schmidt Gergő adta át a gyerekeknek. A díjazottak nagy érdeklődéssel járták be a Kft. telephelyét családtagjaikkal együtt. Sajnos az eseményen nem tudott minden gyermek részt venni a nagy távolság miatt, nekik a cég dolgozói postai úton küldték el a nyereményeket és az okleveleket.

A díjazás a következőképpen alakult:
Az első osztályosok közül az abszolút első helyezést Bank Gergő érte el, a nyergesújfalui Kernstok Károly Általános iskolából, különdíjas pedig Balogh Borbála Liliána lett Budapestről, a Terézvárosi Erkel Ferenc Általános Iskola tanulója. Gergő régész robotokat rajzolt, melyek a régen kihalt dinoszauruszok csontjai után kutattak, Borbála pedig robotméhecskéket készített, akik segítenek a méz előállításában.
A második osztályosoknál első helyezést a Mohács Térségi Általános Iskola tanulója, Német Milán nyerte el, akit apukája foglalkozása ihletett, ezért egy autószerelő robotot rajzolt a pályázatra. Különdíjban Bárdi András Szabolcs részesült, aki Halásziból a Szent Márton Általános Iskolából küldte el hókotró robotjáról készült rajzát.

A harmadik osztályosok korcsoportjában első helyen végzett Dudás Ádám esztergomi tanuló, az Eötvös József Általános Iskolából, aki egy mindent tudó robotot rajzolt a pályázatra. Különdíjban pedig Kander Zselyke részesült Nyíregyházáról, a Tini’art Képzős Műhely kis művésze, aki egy dadusrobot tervezett.

Végül, de nem utolsó sorban negyedikeseknél első helyezést ért el, Fenyvesi Márk Budapestről, a Kossuth Lajos Általános Iskolából. Márk az egész házukat robotizálva képzelte el és erről készítette rajzát. Különdíjban pedig, Schindler Dániel a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola tanulója részesült, aki egy rendőr robotot tervezett és rajzolt le, aki figyel a gyorshajtókra és segít a balesetek megelőzésében.

Gratulálunk a nyerteseknek és gratulációt érdemelnek azok a gyerekek is, akik sajnos most helyezést nem értek el a versenyben, de munkájukért cserébe alkotói emléklapot kaptak, melyet az SPH Plusz Kft. postai úton juttatott el minden, a pályázatban résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT